Litouwen: Steun aan de katholieke radio “Mazoji Studija”

FacebookTwitter

07/05/2019 Leuven – Al sinds 1993 ondersteunt Kerk in Nood de katholieke radio “Mazoji Studija” in Vilnius. De naam betekent zoveel als “kleine studio”. Hoewel de ruimte inderdaad klein is, is de radiozender een belangrijk en waardevol instrument voor de evangelisatie die de bisschoppen bijzonder nauw aan het hart ligt. De radiozender is van groot belang voor de Kerk in Litouwen.

Litouwen is het enige land van de voormalige Sovjet-Unie waar de meerderheid van de bevolking, namelijk 80%, katholiek is. De programma’s van de katholieke radiozender worden gretig en dankbaar beluisterd, zoals blijkt uit de positieve reacties van de luisteraars. Ook mensen die nog nooit in contact zijn gekomen met de Kerk weten de programma’s te waarderen. Voor hen zijn christelijke radio-uitzendingen een goede eerste stap om over het geloof te gaan nadenken. Hier kunnen ze antwoorden krijgen op hun vragen en belangstelling voor het geloof ontwikkelen nog voor ze een voet in een kerk hebben gezet en zich tot een priester hebben gewend. Voor velen onder hen is dat dan de tweede stap, nadat ze de eerste drempel hebben overwonnen. Ook voor mensen die al gelovig zijn, is radio “Mazoji Studija” een welgekomen informatiebron, waardoor ze meer over hun geloof en over het leven van de Kerk kunnen ervaren. Aan bejaarden en zieken bieden de uitzendingen van de Heilige Mis een bijzondere troost.

Kerk in Nood ondersteunt het werk van radio “Mazoji Studija” ook dit jaar opnieuw met 15.000 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 436-00-69 Litouwen

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *