Kroatië – hulp voor de Karmelietessen in Breznica Djakovacka

FacebookTwitterGoogle+
 De zusters ontvangen de heilige communie tijdens de mis

De zusters ontvangen de heilige
communie tijdens de mis

Vorig jaar vierden de Karmelietessen de 500ste verjaardag van de H. Teresa van Avila die, samen met de H. Johannes van het Kruis, de orde van de Karmelieten hervormde en deze terugbracht naar de oorspronkelijke vorm. In 1970 was zij de eerste vrouw in de geschiedenis van de Kerk die de titel ontving van kerkleraar. Deze belangrijke Spaanse heilige is bekend voor haar visie over het gebed: “Bidden is volgens mij niets meer dan een conversatie met een vriend, die we vaak en graag ontmoeten om met elkaar te praten, omdat hij van ons houdt.” Over de hele wereld leven ook vandaag nog talrijke Karmelieten en Karmelietessen in deze vriendschap met God.

Reeds meer dan 25 jaar steunt Kerk in Nood de Karmelietessen in het klooster van Sint-Jozef in de Kroatische stad Breznica Djakovacka. Vandaag telt het klooster 27 zusters, die leven in strikte afzondering en zich volledig wijden aan het gebed voor de noden van de hele wereld.

Twee jaar geleden, dankzij de vrijgevigheid van onze weldoeners, waren we in staat om de zusters te helpen met 20.000 euro voor de herstelling van het dak boven hun terras dat vreselijk lekte. Daardoor werden de muren van de onderliggende verdieping vochtig, wat de structuur beschadigde, maar ook schadelijk was voor de gezondheid van de zusters. Een aantal van hen zijn nu bejaard en hebben een zwakke gezondheid. Toen schreven ze ons: “We weten dat de economische crisis bijna overal ter wereld toeslaat en dat er veel mensen bij u aankloppen voor hulp, maar we hopen “tegen alle hoop in” (Rom 4,18) zoals de Heilige Paulus zegt, dat de Heer, die onze zorgen kent, ons – door u – zal geven wat we nodig hebben om te leven en te werken. Moge de Heer rijkelijk uw inspanningen om goed te doen en noodlijdenden te helpen, zegenen.” Hun hoop werd niet teleurgesteld, want dankzij de vrijgevigheid van onze weldoeners, konden wij helpen en de herstellingen zijn nu uitgevoerd. De zusters willen u hartelijk danken voor deze hulp.

Maar deze Karmelietessen rekenen ook op ons voor hun levensonderhoud. Kroatië is sinds juli 2013 lid van de EU, maar dit heeft geen voordeel gebracht voor de zusters. Ondanks hun sobere levensstijl blijven de leefkosten onverminderd stijgen. Dus ook dit jaar helpen we de Karmelietessen in hun leven en dienstwerk, waarvoor we een bijdrage van 8.100 euro beloofd hebben.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift: 441-06-19 Kroatië

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation