India Success Story: een motorfiets voor een priester in een uitgestrekte parochie

FacebookTwitter

05/09/2018 Leuven – De jonge priester Ravi Kumar Devarapalli in het bisdom Eluru is bijzonder blij met de motorfiets die hij zich dankzij de hulp van onze weldoeners heeft kunnen aanschaffen. 1.200 euro hebben ze geschonken. Nu is het voor hem veel gemakkelijker geworden om de gelovigen in hun dorpen te bezoeken.

De missieparochie waar hij actief is, ligt in een landelijk en onderontwikkeld gebied. Een pastorie is er niet, zodat hij in het huis van de bisschop woont. Tot in zijn parochie geraakte hij met het openbaar vervoer, maar om de dorpen in het heuvelachtige en bosrijke gebied te bereiken, moest hij met zijn fiets lange afstanden over slechte wegen afleggen. Dat was niet alleen lastig, maar ook zeer tijdrovend, want de wegen zijn niet geschikt om er met een fiets op te rijden. Bovendien liggen de dorpen ver van de zetel van de parochie verwijderd. De negen dorpen waarvan de inwoners al gedoopt zijn, liggen soms op een afstand van wel 15 kilometer, de overige drie, waar de inwoners zich nog op het doopsel aan het voorbereiden zijn, liggen soms zelfs wel 30 km verwijderd. Aangezien de mensen overdag zonder uitzondering hard werk verrichten als dagloner, landloze veldarbeider of lid van het huispersoneel, kan de priester hen alleen maar ’s avonds bezoeken. Zo moest hij met zijn fiets de grote afstanden over erbarmelijke wegen vaak ’s nachts afleggen. Op zon- en feestdagen kwam de priester vaak te laat voor de misviering omdat hij er met zijn fiets niet in slaagde om op tijd te komen.

“De mensen zijn zeer arm en eenvoudig, maar ze staan open voor de boodschap van Christus“, zegt de priester.  Toch zijn er in het gebied ook sekten actief. Wanneer de Kerk er bij gebrek aan middelen niet in slaagt om de mensen pastoraal te begeleiden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor die sekten, die vaak over aanzienlijk meer financiële middelen en personeel beschikken en de mensen onrealistische beloften doen. Velen laten zich hierdoor echter misleiden. Dankzij de motorfiets kan de priester de mensen nu veel vaker bezoeken.

“Ik ben zeer gelukkig dat ik mijn dienst als priester hier mag verrichten“, aldus Ravi Kumar Devarapalli, die pas in 2016 tot priester werd gewijd. En hij vraagt ons om aan onze weldoeners de volgende boodschap mee te geven: “Sommige mensen treffen beslissingen die levens veranderen. Bedankt dat u zulke mensen bent! Uw gift zal mij en ons bisdom helpen. Dankzij uw gulheid kunnen wij het leven van de gelovigen op spiritueel vlak ook in de toekomst blijven verbeteren. Ik dank u voor uw goed en vriendelijk hart.“

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 317-01-29 India

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *