India: Opnieuw een kerk in de missie Jubaguda

FacebookTwitterGoogle+

11/05/2018 Leuven – Jubaguda is één van de 36 dorpen in het aartsbisdom van Cuttack-Bhubaneswar in de staat Odisha in het Noordoosten van India. De inheemse bevolking “Khond” wordt het meest achtergesteld. Ze zijn met zo’n 1,5 miljoen mensen en spreken een eigen taal, het “Kui”. Tot voor kort woonden ze in de wildernis in armoede en volgden ze een animistisch geloof.

Twee priesters en vijf zusters leven en werken in de missie, gesteund door 37 vrijwillige catechisten. De Khond waarderen de zegeningen die de missie hen gebracht heeft, zoals een medisch centrum, een eenvoudige pastorie en een klooster. Er was een kerk, maar die werd in maart 2013 vernield door een omgevallen boom die door de bliksem getroffen was.

De missie plant nu om een nieuwe, grotere kerk te bouwen die aangepast is aan het huidige aantal katholieke gelovigen. Kerk in Nood heeft beloofd om € 24.000 bij te dragen en rekent op uw vrijgevigheid.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 317-01-19 India

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation