India: Eén in geloof

FacebookTwitter

06/04/2018 Leuven – Een gebruikelijke manier om over het katholieke geloof te leren is doorheen de zogenoemde “Kleine Christelijke Gemeenschappen”. India is één van de Aziatische landen die dit initiatief omarmd hebben en de vruchten ervan ervaren hebben. In een land met honderden talen, getekend door het kastesysteem en de discriminatie van minderheden, delen de Kleine Christelijke Gemeenschappen het Evangelie door mensen samen te brengen in een gemeenschappelijke band van geloof beleefd in de dienst aan de naaste. Begeleid door een leider komen kleine groepen van ongeveer 10 personen regelmatig samen om te groeien in geloof en God en elkaar te dienen.

Kerk in Nood ondersteunt de implementatie van de Kleine Christelijke Gemeenschappen in India nu met een opleidingsprogramma voor de groepsleiders. De toekomst van dit grote project met meer dan 8400 gemeenschappen verspreid over het ganse land hangt af van een goede en volgehouden vorming. Kerk in Nood heeft € 15.000 beloofd voor groepen in 14 kerkelijke regio’s. Doet u mee? Met uw gift deelt u uw geloof!

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift : Asia 217/00147 

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *