Haïti: een kerk in plaats van opgespannen doeken

FacebookTwitter

26/03/2018 Leuven – Zelfs vóór de verwoestende aardbeving in januari 2010 was Haïti één van de armste landen en werd het regelmatig getroffen door natuurrampen, geweld en politieke onrust, armoede en honger.

Toch beleven de katholieken hun geloof met grote devotie en diepe vroomheid, zoals in de levendige parochie Onze-Lieve-Vrouw van de Wonderdadige Medaille in de wijk “Village Créole” in de stad Hinche. De parochie is snel gegroeid en telt nu 70.000 katholieken, maar er is nog geen kerk en de Heilige Mis moet gevierd worden in een tijdelijk onderkomen van opgespannen doeken.

De gelovigen zijn arm, maar ze hebben grote offers gebracht om een grondstuk te kopen. Ze hebben echter niet genoeg om de bouw van de kerk te betalen. Daarom helpt Kerk in Nood met een bijdrage van 70.000 euro. Bouw mee aan de kerk en draag nu uw steentje bij.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift : 224-01-19 Haïti 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *