Filippijnen – Successverhaal: een auto voor de pastorale activiteiten voor inheemse volksstammen in het bisdom San Jose

FacebookTwitter

09/07/2018 Leuven – Al zeven jaar lang zet zuster Anita zich in voor de inheemse volksstammen in het bisdom San Jose. Ze staat de mensen bij met raad en daad, zorgt ervoor dat de kinderen in de basisscholen te eten krijgen, helpt hen bij hun studies en geeft hen catecheseonderricht. Daarnaast geeft ze ook advies aan de vrouwen en brengt ze de jongeren bijeen voor diverse activiteiten. “Voor mij is dit een grote vreugde en een ware zegen”, zegt ze ons.

Nu werd ze echter met een probleem geconfronteerd. Ze bezoekt de mensen immers in de dorpen waar ze wonen. De afstanden in het bergachtige gebied zijn echter groot en een zogenaamde “jeepney”, een minibus die openbaar vervoer verzorgt, rijdt maar tweemaal per week naar de diverse dorpen en daarna terug naar de stad.  De jeepney zit altijd barstensvol. De passagiers persen zich in de bus met zakken rijst en cement en met kartonnen dozen. Zelfs op het dak zitten er passagiers. De rit neemt enorm veel tijd in beslag, onder andere ook omdat het voertuig onophoudelijk moet worden geladen en gelost wanneer passagier willen in- of uitstappen. Voor wie de aankomst van de jeepney mist, zit er niets anders op dan drie dagen op de volgende te wachten. Die situatie bemoeilijkt het werk van zuster Anita enorm en ze heeft ons om hulp verzocht.

Onze weldoeners hebben 25.000 euro geschonken om te helpen bij de aankoop van een voertuig dat geschikt is voor het rijden op de ongeasfalteerde wegen die heel hobbelig zijn en bij regenval in een modderpoel worden herschapen. Zuster Anita schrijft: “Uw hulp is een zegen en een grote ondersteuning voor ons apostolaat bij de inheemse volksstammen. Heel erg bedankt! Wij zijn zielsgelukkig! Nu zullen wij zo mogelijk nog gedrevener zijn om tot bij de gelovigen te geraken en de Kerk te dienen“.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 329-05-29 Filippijnen

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *