Een kerk voor de slachtoffers van geweld in Columbia

FacebookTwitterGoogle+

Sinds tientallen jaren bevindt Columbia zich in een voortdurende crisis: steeds opnieuw breken er hevige gevechten uit tussen de politie, het leger, de drugskartels en de guerrilla. De gevolgen zijn dramatisch: corruptie, een hoog inflatiepercentage, duizenden vluchtelingen in eigen land. Bijna elke Columbiaan kent wel iemand die ooit met geweld te maken had. Ontelbare mensen zijn gemarteld, vermoord of ontvoerd, tienduizenden zijn nog altijd vermist.

© Aid to the Church in Need

© Aid to the Church in Need

In de in 2013 gestichte parochie van Medellín del Ariari in het bisdom Granada komt nu een kerk, waar op bijzondere wijze de sinds 1980 vermoorde slachtoffers worden herdacht. Het moet een plaats worden ter nagedachtenis, maar ook ter heling, verzoening en vredestichting. De nabestaanden van de slachtoffers zullen op bijzondere wijze geestelijk en psychologisch worden begeleid.

© Aid to the Church in Need

© Aid to the Church in Need

Centraal komt de eerbied en bescherming voor het leven te staan, die in het verleden zo met voeten getreden zijn. Alleen al 700 gezinnen werden tussen 2002 en 2006 uit het gebied waar de huidige parochie staat, verdreven. Ongeveer 40% van hen is ondertussen teruggekeerd. De sociale samenhang en het vertrouwen in het leven moeten weer worden opgebouwd en er moet een fundament worden gelegd voor een betere toekomst. De drie paters clarentijnen die hier werkzaam zijn, zetten zich met al hun kracht ervoor in, dat deze nieuwe parochie een plaats wordt, waar het leven van de mensen een stevig fundament krijgt en wordt beschermd.
Kerk in Nood draagt met 30.000 euro bij aan de bouw van deze kerk.

Mededeling voor overschrijving: 214-01-19

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation