Dochters van de verrijzenis

FacebookTwitterGoogle+

Zuster Hadewych van de orde van het Heilig Graf uit Turnhout werkte sinds 1934 als missionaris in Congo. Lange tijd droomde ze van een echte Afrikaanse congregatie. In 1966 werd die droom dan werkelijkheid. De Dochters van de Verrijzenis zijn ontstaan en gegroeid in Afrika. Inheemse meisjes worden gevormd tot zusters met een open hart en praktische handen. Ze hebben hun volk lief en zijn verknocht aan hun land.

Ondertussen telt de gemeenschap haast 200 zusters, verdeeld over 19 verschillende huizen. Congolese en Rwandese zusters – zowel Hutu, als Tutsi – leven hier harmonisch samen. Recent hebben de zusters ook een huis geopend in Bertoua in Kameroen. Daar helpen ze de Belgische missiebisschop Mgr. Pirenne.

De oorlog in Congo heeft ook van de zusters een zware tol geëist. In de nacht van 7 op 8 januari 1998 werden in de gemeenschap van Busasamana in Rwanda 6 zusters met machetes vermoord. Een zevende zuster overleefde de aanslag, maar blijft zwaar verminkt. Later werden 3 andere zusters vermoord in de parochie van Kasika in Congo, samen met de parochiepriester en twintig andere medewerkers.

De zusters zijn erg geliefd bij de lokale bevolking. Hun boerderij is een voorbeeld voor de regio. Met primitieve middelen hebben ze moerassen drooggelegd en het woud ontgonnen. Ze werken in ziekenhuizen en poliklinieken, want de nood aan dokters en verplegend personeel is bijzonder groot. Aidszieken worden verzorgd en moeders geïnformeerd over voeding. Dagelijks krijgen meer dan 5000 mensen eten in de voedingscentra. Elk jaar gaan de zusters voor korte tijd terug naar hun geboortedorp. Daar geven ze kennen en kunnen door aan familie en vrienden.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation