Democratische Republiek Congo – Success Story: Heropbouw van een seminarie dat vernield werd door rebellen

FacebookTwitter

06/02/2019 Leuven – Er zijn gewapende conflicten in meerdere delen van de Democratische Republiek Congo. In februari 2017 werd het seminarie van Christus Koning in Malole, in het bisdom van Kananga in het zuiden van het land, door rebellen geplunderd, verwoest en gedeeltelijk in brand gestoken. Kort daarvoor hadden de rebellen verklaard dat ze van het seminarie hun hoofdkwartier wilden maken. Aangezien de directie van het seminarie de aanvraag geweigerd had en de regering militair ingegrepen heeft, is de situatie verergerd. Gelukkig is er geen enkele van de 77 aanwezige seminaristen, die afkomstig waren van zeven verschillende bisdommen, gewond geraakt. Het was wel duidelijk dat de situatie steeds gevaarlijker zou worden, dus werden de seminaristen ondergebracht bij gastgezinnen in de parochie. Aanvankelijk was het de bedoeling om er slechts enkele dagen onderdak te vinden. Dat zijn echter drie weken geworden totdat ze uiteindelijk konden worden geëvacueerd en elders in veiligheid worden gebracht. Jammer genoeg bleef er van hun seminarie niet veel meer over.

Onze weldoeners hebben met 40.000 euro bijgedragen aan de heropbouw van het seminarie van Malole, zodat de toekomstige priesters hun opleiding kunnen verderzetten. Het gebouw werd tot grote vreugde van iedereen opnieuw ingewijd.

De abt en rector van het seminarie, Richard Kitengie, schrijft ons: « In naam van de hele gemeenschap van het grote seminarie van Malole wil ik mijn dankbaarheid uitdrukken.  Uit het diepst van mijn hart dank ik u, voor uw vrijgevigheid en uw medelijden. Dat geeft ons moed en kracht om opnieuw te beginnen. »

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 115-02-19 Democratische Republiek Congo 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *