1 boekentas voor elk kind in Syrië

FacebookTwitterGoogle+
Christelijke kinderen in Homs

Christelijke kinderen in Homs

Kerk in Nood start in Damascus en omgeving, waar veel vluchtelingen verblijven, een project op voor kinderen van de lagere en middelbare school. Het project “Eén schooltas voor elk kind” wil de leerlingen helpen bij het begin van het schooljaar in september. Elke boekentas zal gevuld worden met tien potloden, twee inktflesjes, vijf pennen, vijftien schriften, een liniaal,een doos kleurpotloden, een tekenschrift, drie vlakgommen, een schaar, een pennenzak, plakband en lijm ter waarde van 20 euro per kind. Daar mee kunnen 7.000 boekentassen worden gevuld.

De gezinnen van deze kinderen zijn gevlucht en de ouders vinden geen werk. Ze zijn niet in staat om te betalen voor onderwijs en kunnen zelfs de voeding niet betalen wegens de tragische situatie waarin Syrië zich bevindt en de hoge prijzen in het land.

Voor het totale project hebben we 140.000 euro nodig. Het Melkitisch Grieks-katholieke Patriarchaat kan instaan voor 5000 euro, dus moet Kerk in Nood op zoek naar de resterende 135.000 euro. De boekentassen zullen verspreid worden door een ploeg van twintig vrijwilligers. In 10 verschillende centra in en om Damascus.

We zoeken dus veel weldoeners met een groot hart voor deze Syrische kinderen.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation