Prins Charles geeft een donatie aan Kerk in Nood voor vervolgde christenen

FacebookTwitterGoogle+

door Clare Creegan 11/01/2016

Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Wales, heeft een donatie gedaan voor de lijdende christenen in het Midden-Oosten, nu de crisis in de regio scherper wordt.

Het bedrag dat de Prins van Wales schonk werd niet openbaar gemaakt maar het is wel bekend dat hij doneerde aan de Engelse afdeling van Kerk in Nood. Dat bleek tijdens een toespraak van de prins over de vervolgde christenen tijdens een event in de adventsperiode in aanwezigheid van Mgr. Vincent kardinaal Nichols, de aartsbisschop van Westminster, in Londen afgelopen december. In zijn toespraak tegenover de speciaal uitgenodigde gasten, onder wie kerkleiders en christenen uit het Midden-Oosten, waarschuwde hij dat het groeiend extremisme “het voortbestaan van het christendom in het eigen geboorteland” zou kunnen bedreigen.

160111 UK Mazurcatholicnews.org.ukTer gelegenheid van het evenement, dat plaats vond op 17 december, in het Bisschopshuis van de aartsbisschop in Westminster; ontmoette de Prins Iraakse en Syrische christenen die bloot stonden aan vervolging. Neville Kyrke-Smith, de directeur van Kerk in Nood in het Verenigd Koninkrijk, die ook aanwezig was op de ontmoeting, bedankte de prins voor zijn solidariteit met de vervolgde Kerk in het Midden-Oosten.
In zijn dankwoord op het nieuws van de donatie van de prins, zei Kyrke-Smith: “Na mijn recente ontmoeting met Iraakse en Syrische vluchtelingen in Libanon, weet ik wat deze hulp betekent en hoe belangrijk het is dat onze broeders en zuster niet vergeten worden. De steun van de Prins van Wales aan Kerk in Nood en aan andere organisaties moedigt nog meer mensen aan om hetzelfde te doen.”
In december kondigde Kerk in Nood nog een reeks bijkomende noodprogramma’s aan voor de bevolking in het Midden-Oosten, waaronder 30 nieuwe projecten voor de meest getroffen gebieden.

Kerk in Nood installeert douches, lavabo’s en toiletten voor ontheemde christenen in Erbil, de hoofdstad van de Koerdische regio in Noord-Irak en helpt bij het openen van een peutertuin voor 125 kleine kinderen. Elders in Irak schonk Kerk in Nood noodhulp aan 182 christelijke gezinnen die onderdak vonden in de steden Kirkûk en Sulaimanya.

In Syrië nam Kerk in Nood de financiering op zich om scholen in de zgn. Vallei van de Christenen in Marmarita zes maanden draaiende te houden, en helpen we met voedselpakketten en andere basisproducten voor 4.500 gezinnen in Homs, en met de aankoop van kacheltjes en stookolie voor ontheemde gezinnen uit Alqariatin, Horns, Fairozah en Zaidal. In 2015 schonk Kerk in Nood UK meer dan 1,5 miljoen Engelse Ponden (2 miljoen euro) voor de projecten in het Midden-Oosten en in Irak en Syrië waar er voor het ogenblik in totaal 140 projecten gesteund worden. Sinds het uitbreken van het conflict in de regio in 2011 heeft Kerk in Nood meer dan 11 miljoen Pond (15 miljoen euro) geschonken aan projecten in Irak en meer dan 7 miljoen Pond ( 9 miljoen euro) aan Syrië.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation