Peru: Opleidingshulp voor kloosterzusters

 

24/03/2020 Leuven – In vele Latijns-Amerikaanse landen krijgen mensen met een handicap geen financiële steun van de staat. Gezinnen die in armoede leven, hebben maar amper de mogelijkheid om aan kinderen met een handicap de zorgen te geven die ze nodig hebben. De in 1998 in Lima gestichte congregatie van de “Dienaressen van Gods Plan” bekommert zich heel in het bijzonder om mensen die hulp nodig hebben. De zusters hebben scholen voor kinderen met een handicap in het leven geroepen en nemen daarnaast ook de zorg op zich voor bejaarde, zieke en noodlijdende mensen. Ze zouden willen dat elke mens zich aanvaard voelt en dat mensen met een handicap hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Tegelijk zouden ze een bijdrage willen leveren om ervoor te zorgen dat de houding tegenover mensen met een handicap in de samenleving verandert.

De zusters zijn tegenwoordig niet meer uitsluitend actief in Latijns-Amerika, maar ook in Azië, Afrika, Europa en de Verenigde Staten.

De jonge congregatie telt talrijke roepingen. Vele van de jonge zusters zijn dokter, jurist, pedagoog of verpleegster. In Lima volgen op dit moment 31 jonge zusters een opleiding. Kerk in Nood ondersteunt die opleiding met 16.000 euro.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt. Mededeling op uw overschrijving: 234-05-79 Peru

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid