Paus vraagt hulp voor Oekraïne

FacebookTwitterGoogle+

 

Oekraïne is een belangrijk projectland van Kerk in Nood

Paus Franciscus vraagt aandacht en solidariteit van de hele Kerk voor Oekraïne en met het oog op het verlichten van het fysieke lijden.

Voor Kerk in Nood internationaal is Oekraïne al tientallen jaren een prioritaire regio. Geen enkel ander land ontving in 2014 meer steun dan Oekraïne.

In 2016 ondersteunen we bijvoorbeeld de opvang van vluchtelingen in het bisdom Kyiv-Zhytomyr die afkomstig zijn uit het oorlogsgebied van Luhansk en Donetsk. Daarvoor stelde Kerk in Nood 3.000 euro ter beschikking.

Opvang van vluchtelingen

Mgr. Petro Malchuk, aartsbisschop  van Kyiv-Zhytomir

Mgr. Petro Malchuk,
aartsbisschop
van Kyiv-Zhytomir

Mgr. Petro Malchuk, aartsbisschop van Kyiv-Zhytomir bedankte Kerk in Nood voor tot nu toe verkregen hulp. Hij is in het bijzonder erg dankbaar omdat we de vluchtelingen uit Luhansk en Makiivka helpen die alles verloren hebben omwille van de oorlog: hun huis, hun baan en hun verwanten. Ze worden opgevangen in twee huizen nabij het seminarie, waar vroeger kinderen kwamen spelen. Hij zei ons dat de meeste gezinnen ondertussen een nieuwe thuis gevonden hebben, maar dat er nog drie families bij hem verblijven. De aartsbisschop vertelde dat het onderhouden van deze gezinnen een zware kost is omdat de gasprijs afgelopen jaar met 300% gestegen is. “Het is voor ons onmogelijk om alle kosten zelf te dragen”, zegt hij. Daarom vraagt hij steun voor om de kosten te dekken voor g160407 ukraine refugees 2as en voeding. De dagelijkse kostprijs om één persoon te onderhouden, bedraagt 5 euro d.w.z. dat hij in totaal 12.150 euro nodig heeft om 9 personen onderdak te geven. “In de zomer zal het iets goedkoper worden, omdat we dan niet moeten betalen voor de verwarming”, voegt hij eraan toe.  De aartsbisschop vroeg Kerk in Nood om 3000 euro en dat kenden we hem ook toe.

Hieronder vindt u de een overzicht van de hulp aan Oekraïne in 2015. In totaal werd er ca. 6.51.513 toegekend.

 

160418 oekraïne_projects-nl

160818 oekraïne_tabel_proj_nl

Kerk in Nood gaf ook wat humanitaire steun maar omdat op het terrein goed werkende hulporganisaties actief zijn, concentreerden we ons op onze kerntaken: de pastorale dienstverlening opdat het christelijke geloof zou kunnen groeien in dit door een zware crisis verscheurde land.

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation