Pakistan – Success Story: Opleidingshulp voor 42 toekomstige catechisten

20/09/2019 Leuven – Catechisten zijn van groot belang voor het kerkelijke leven in Pakistan. In de parochies, die zich vaak over enorme gebieden uitstrekken en uit talrijke dorpen bestaan, zijn ze belangrijke helpers van de priesters en dragen ze een grote verantwoordelijkheid voor de geloofsverkondiging. Zonder hen zou het leven van de geloofsgemeenschappen in de parochies op vele plaatsen gewoon uitsterven, omdat de priesters niet overal op hetzelfde moment kunnen zijn.

Het opleidingscentrum voor catechisten in Khushpur, in het bisdom Faisalabad, dat al sinds 1965 bestaat, is dan om zo te zeggen het “kloppende hart” van de pastoraal in Pakistan. Drie jaar lang worden mannen uit het hele land hier opgeleid om die waardevolle dienst in hun thuisbisdommen te kunnen verrichten.

De kandidaten die al gehuwd zijn en een gezin hebben, krijgen voor de duur van hun opleiding een woning ter beschikking. Ook hun echtgenotes volgen diverse cursussen, bijvoorbeeld naailessen, lessen huishoudkunde en gezondheidszorg. Daarnaast verwerven ze ook basiskennis van de Bijbel. Aangezien de leefwerelden van mannen en vrouwen in Pakistan strikt gescheiden zijn, kunnen de vrouwen van de catechisten zich om de vrouwen in de geloofsgemeenschappen bekommeren. De kinderen van de deelnemers worden opgevangen in de kleuterklas of gaan naar school.

Er wordt veel belang gehecht aan praktische oefeningen. Daarom bezoeken de toekomstige catechisten leden van de geloofsgemeenschap om met hen te spreken en samen met hen te bidden. Daarnaast vergezellen ze catechisten die hun dienst al uitoefenen een week lang tijdens hun werk om een idee te krijgen van hun toekomstige taken.

Hun opleiding wordt door Kerk in Nood regelmatig ondersteund. De 42 toekomstige catechisten bedanken ons omdat we ook verleden jaar weer met 8.400 euro aan hun opleiding hebben bijgedragen. Aan allen die daarbij geholpen hebben, zouden we willen zeggen: “Moge God het u lonen!”

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 328-07-49 Pakistan

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid