Pakistan: Een auto voor pastorale zorg in de Sint-Pietersparochie van Multan

28/06/2021 Leuven – De jonge Javed Khurshid werd twaalf jaar geleden tot priester gewijd en vervult zijn taken in het bisdom van Multan. Zijn parochie van Sint-Pieter bevindt zich aan de rand van de stad Multan en strekt zich niet alleen uit over een deel van de stad, maar ook over een groot landelijk gebied met een straal van 500 kilometer.

De parochie heeft negen buitenposten die hij regelmatig moet bezoeken, maar er zijn nog veel meer dorpen waar hij geïsoleerde katholieke families moet bezoeken. Elke week reist hij honderden kilometers om de sacramenten toe te dienen, zieken te bezoeken, uitvaarten te houden en nog veel meer. In Pakistan, waar christenen worden gediscrimineerd en vaak geweld ondergaan, en gewoonlijk tot de laagste lagen van de samenleving behoren, brengt het bezoek van de priester hoop en wordt er ongeduldig op gewacht.

Zonder een krachtig voertuig is het onmogelijk om deze dienst uit te voeren. Maar priester Khurshid heeft slechts één wagen tot zijn beschikking, die al 16 jaar door de priesters van de parochie wordt gebruikt. Intussen is elke rit een uitdaging geworden, omdat de auto steeds weer stilvalt. De herstellingen kosten steeds meer geld, en de priester weet nooit of hij op tijd zal aankomen waar de gelovigen hem verwachten. Soms neemt hij het openbaar vervoer, maar dat is onbetrouwbaar en doet hem veel tijd verliezen. En voor een nieuwe auto heeft de parochie niet genoeg geld.

Met 11.500 euro willen we priester Khurshid graag bijtreden zodat hij binnenkort een nieuwe auto kan kopen om zijn parochianen te bereiken.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 328-49-29 Pakistan

 

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid