Oekraïne: Bestaanshulp voor vier redemptoristinnen in Lviv

09/07/2018 Leuven – Meer dan een dozijn Oekraïense meisjes gingen in de jaren 1930 naar België om de oprichting van het eerste klooster van de redemptoristinnen in hun land voor te bereiden.  Die droom zou echter pas 80 jaar later werkelijkheid worden. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de heerschappij van de Sovjet-Unie werd hun terugkeer onmogelijk gemaakt en het geloof werd door de communisten decennialang vervolgd. Pas in 2016 begonnen drie redemptoristinnen in Lviv met de oprichting van het eerste klooster van de redemptoristinnen in Oekraïne.

De drie zusters moesten vanaf nul beginnen. Ze richtten hun klooster in eerste instantie voorlopig in een eengezinswoning in. Het kostte hen enorm veel werk en moeite om het verwilderde stuk land rondom het huis te bewerken. Een andere profeszuster, die zich op dit ogenblik nog in Polen bevindt, zal zich heel binnenkort bij hen voegen. Daarnaast is er ook nog een jonge kandidate. Het klooster heeft ondertussen de toelating gekregen om jonge meisjes op te nemen die hun leven eveneens aan God zouden willen wijden. Er zijn al enkele geïnteresseerde meisjes die aan het wachten zijn om in het klooster te kunnen treden. Op dit moment is het huis geschikt om er acht personen in onder te brengen.

De gebedstijden en de liturgische vieringen worden ook bijgewoond door gelovigen die van buiten het klooster komen. Velen komen hier naartoe om raad te krijgen van de zusters en om hun gebed te verzoeken.  Vaak hebben ze iemand nodig die naar hen luistert.

De zusters zijn dankbaar voor hun roeping  en voor het feit dat de langverwachte oprichting van een nieuw klooster in Oekraïne nu eindelijk werkelijkheid is geworden. Ondanks hun bescheiden manier van leven is het voor hen als slotzusters moeilijk om in hun levensonderhoud te voorzien. Bovendien stijgen de prijzen in Oekraïne onophoudelijk. We hebben hen 2.000 euro bestaanshulp beloofd.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 438-06-39 Oekraïne

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid