Noodhulp voor Oekraïne in tweede fase

Onmiddellijk na het begin van de oorlog kondigde Kerk in Nood een eerste pakket van 1,3 miljoen euro aan voor de bisdommen, eparchieën en exarchaten zowel in het westen als in het oosten van Oekraïne. Deze middelen zijn reeds verdeeld onder de begunstigden.

In deze tweede fase gaat aanzienlijke financiële steun rechtstreeks naar de religieuzen, priesters en seminaristen die onderdak en zorg bieden aan de miljoenen ontheemde Oekraïners die een toevluchtsoord nodig hebben en zowel fysiek als geestelijk voedsel nodig hebben, terwijl zij hun weg naar de grenzen proberen te vinden. Een totaal van 687.180 euro is goedgekeurd voor dit nieuwe hulppakket, met bijna 202.500 euro die later zullen worden toegevoegd. Naast dit bedrag heeft Kerk in Nood 27 projecten goedgekeurd voor een totaalbedrag van 579.491 euro aan misintenties voor Oekraïense priesters.

Volgens Magda Kaczmarek, projectverantwoordelijke van Kerk in Nood voor Oekraïne, zullen de fondsen die zijn gereserveerd voor deze tweede fase van steun aan de Oekraïense Kerk de noodhulp aan kloosters en parochies die onderdak bieden aan vluchtelingen versterken, maar ook gaan naar de aanschaf van generatoren voor de energievoorziening en voertuigen. “De wereld heeft met vrijgevigheid gereageerd op de benarde situatie van het Oekraïense volk. Veel giften bereiken de aangrenzende landen, maar er is nu behoefte aan voertuigen om de goederen te vervoeren naar degenen die ze nodig hebben in het land, vaak op locaties die zwaar beschadigd zijn, of nog steeds bedreigd worden,” legt ze uit. “Kerk in Nood was een van de eerste organisaties die noodhulp toezegde aan Oekraïne, een land waar we al tientallen jaren projecten financieren. Het is belangrijk dat de Oekraïners zich realiseren dat zelfs nu deze oorlog voortduurt, zonder dat het einde in zicht is, hun geloofsgenoten over de hele wereld hen niet zullen vergeten, en Kerk in Nood zal blijven zoeken naar manieren om effectief te helpen, ter plaatse, via de lokale Kerk.”

 

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid