Nieuwe Secretaris-Generaal voor de Pauselijke Stichting Kerk in Nood

FacebookTwitterGoogle+

Königstein im Taunus, 18 april 2016 – De Pauselijke Stichting Kerk in Nood met hoofdkantoor in Königstein im Taunus heeft een nieuwe secretaris-generaal. Op 13 april ll. werd Philipp Ozores, die sinds 2013 financieel directeur was van de stichting, aangeduid als secretaris-generaal. Hij werd in 1979 te Frankfurt am Main geboren uit Spaans-Duitse ouders en maakte voorheen deel uit van het management team van de Duitse tak van de Maltezerorde. Hij heeft ook nog gewerkt als consultant voor het internationale consultancybureau McKinsey. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen. Philipp Ozores neemt nu de plaats in van uitvoerend president Johannes baron Heereman von Zuydtwyck, die Kerk in Nood leidde sinds de organisatie in 2011 werd omgevormd tot een Pauselijke Stichting.

Philipp Ozores (links) en Johannes Heereman (rechts)

Philipp Ozores (links) en
Johannes Heereman (rechts)

Uitvoerend president Johannes baron Heereman von Zuydtwyck zei in zijn toespraak ter gelegenheid van de inauguratie: “De secretaris-generaal heeft een heel verantwoordelijke job, omdat hij verantwoordelijkheid draagt voor het operationele management van Kerk in Nood, zowel voor het hoofdkantoor in Königstein als voor de gehele stichting met haar 21 kantoren. De belangrijkste eigenschap voor een goede uitoefening van deze taak ligt niet zo zeer in het uitoefenen van macht, maar in het tonen van dienstbaarheid.”

Ozores zei in zijn inauguratietoespraak: “Ik ben heel dankbaar dat ik bij Kerk in Nood het voorrecht heb om werk te verrichten waarin ik mijn geloof kan beleven.” Als ik drie richtlijnen mag kiezen voor mijn taak dan ga ik voor “Vreugde, gevoel en impact – de alom aanwezige vreugde Gods kinderen te zijn; een diepe gevoeligheid voor de noden van onze broeders en zusters in het geloof; en het zich op een consequente wijze oriënteren, opdat we impact hebben dankzij de middelen die ons zijn toevertrouwd.”

De Pauselijke Stichting Kerk in Nood heeft 21 nationale kantoren en ondersteunt hulpprojecten van de katholieke Kerk in meer dan 140 landen. Jaarlijks ontvangt ze voor meer dan 120 miljoen euro aan donaties.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation