Nepal: “Een angstaanjagend beeld”

FacebookTwitterGoogle+

Bisschop die zelf ternauwernood aan de dood ontsnapte roept op tot gebed

John Pontifex ACN intl

John Pontifex ACN intl

Kathmandu/Königstein, 28.04.2015. De katholieke bisschop van Nepal gaf ons een overzicht van de catastrofale aardbeving in het land waarin hij beschreef hoe het geluk met hem was en hoe hij de beving overleefde. In een boodschap van 27 april zei Mgr. Paul Simick “dat hij huizen als kaartenhuisjes ineen zag zakken” en dat de mensen “in alle richtingen uiteenstoven om hun leven te redden”. “Het was een angstaanjagend beeld.”

In zijn boodschap aan Kerk in Nood voegde de bisschop eraan toe: “Ik heb zelf ook moeten rennen om mijn leven te redden.” De bisschop met zetel in Kathmandu vervolgde: “Er zijn verschillende naschokken – ik heb er net nog één gevoeld – waardoor ik mijn bureau moest ontvluchten en die de mensen angst aanjagen waardoor ze hun huizen verlaten en een tentenkamp opbouwen in straten en pleinen.” Het aantal doden dat nu volgens de lokale radio op 4000 wordt geschat zal zeker nog stijgen naarmate er meer lichamen worden ontdekt.

Hij voegt er nog aan toe: “Ik zag dieren sterven door omvervallende stallingen en stenen muren. Ik zag de grondverschuivingen na de beving op de heuvels waar ik voorbij kwam.” De bisschop 150427 quake_bishopsprak ook over de vernietigende impact van de aardbeving op de kleine katholieke 10.000 zielen tellende geloofsgemeenschap in Nepal. “Hier in Kathmandu hebben vele mensen scheuren en zelfs grotere schade vastgesteld in hun woning.” Mgr. Simick benadrukte dat het moeilijk is om een overzicht te krijgen op de situatie in het veld doordat alle communicatiekanalen doorgesneden zijn, wegen geblokkeerd zijn en het binnenlands vliegverkeer stil ligt, waardoor volledige gemeenschappen totaal van de buitenwereld afgesloten zijn.

De bisschop zegt nog: “Ik zou uw gebed willen vragen voor de slachtoffers van de gezinnen die geliefden verloren, voor de vermisten en voor de zwaar gewonden.” Hij vermeldde nog hoe enkele gelovigen hun leven verloren in een missiepost op drie dagen wandelafstand. “Gisteren kon een helikopter de missiepost overvliegen maar door het slechte weer kon hij niet landen en niets waarnemen. Vele kerken, scholen, kloosters en instituten vertonen aanzienlijke scheuren.”

Voor steun aan Nepal kunt u storten met als mededeling: NC-NEPAL-15

 

John Pontifex Kerk in Nood internationaal

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

  • Luc Claeys , op 2015-04-29 13:12:21

    De katholieke bisschoppen van ons land roepen de gelovigen op om in de eucharistie- en gebedsvieringen van het komende weekend te bidden voor de slachtoffers van de vreselijke aardbeving in Nepal. Ze vragen ook te bidden voor alle landgenoten die nog in onzekerheid verkeren over hun familieleden en vrienden.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation