Na de supertyfoon Haiyan: meer dan 1 miljoen euro hulp

FacebookTwitterGoogle+

Kerk in Nood steunt de getroffen bisdommen – talrijke kerken heropgebouwd

philippinesKönigstein – 4 november 2016. Drie jaar na de verwoestende wervelstorm Haiyan op de Filippijnen maakt de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood de balans op: de pauselijke stichting heeft de getroffen bisdommen met meer dan 1 miljoen euro ondersteund. Behalve als noodhulp werden de financiële middelen gebruikt voor de heropbouw van kerken en religieuze gebouwen. Alleen al in het aartsbisdom Palo op het eiland Leyte konden ondertussen 10 volledig of gedeeltelijk vernielde kerken worden heropgebouwd. Volgens gegevens van het aartsbisdom waren 72 van de 76 kerken door de wervelstorm beschadigd.

In een brief aan Kerk in Nood bedankt de aartsbisschop van Palo, John F. Du, de schenkers met de volgende woorden: “U hebt ons geloof versterkt in de wetenschap dat God ons nooit vergeet, omdat u bereid was gevolg te geven aan de oproep van God om ons te helpen. Bedankt dat u er voor ons was in een periode dat wij u het hardst nodig hadden.”

philippines-2Door de tyfoon Haiyan, die internationaal ook Yolanda wordt genoemd, waren op 8 november 2013 op de Filippijnse eilanden Leyte en Samar ongeveer 10.000 mensen om het leven gekomen en werden er 4,3 miljoen dakloos. Het grote aantal doden is vooral te wijten aan de vloedgolven die door de storm werden veroorzaakt. De immense vernielingen in de steden en dorpen dichtbij de kust werden vooral teweeggebracht door de krachtige windvlagen. Tijdens de storm werden windsnelheden tot 380 km/uur gemeten. Onder andere de kathedraal van Palo en de luchthaven van Tacloban, de hoofdstad van de provincie Leyte, liepen zware beschadigingen op.

Tot op vandaag geldt de tyfoon Haiyan als één van de krachtigste tropische wervelstormen die sinds het begin van de betrouwbare weermetingen werden opgetekend.

De hulporganisatie zal ook in de toekomst de heropbouwprojecten van de Kerk in de Filippijnen blijven ondersteunen, bijvoorbeeld de heropbouw van het grootseminarie in het aartsbisdom Palo.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation