Mozambique: Hulp bij de heropbouw van twee door een cycloon vernielde dorpskapellen

09/07/2018 Leuven – In januari 2017 werd de kuststreek in het noorden van Mozambique vijf dagen lang door een zware cycloon getroffen. De tropische wervelstorm zorgde voor hevige regenval en verwoestte grote gebieden in twee provincies van het Zuidoost-Afrikaanse land, dat sowieso al een van de armste landen ter wereld is. Duizenden huizen werden vernield en ontelbare mensen werden dakloos.

Ook de katholieke Kerk werd zwaar getroffen. Vooral in de missieparochie Netia-Natete in het bisdom Nacala waren de vernielingen zeer aanzienlijk. De parochie strekt zich uit over een reusachtig en uitermate arm plattelandsgebied. Ze telt 120 buitenposten die over kleine en bescheiden kapelletjes beschikken waarin de gelovigen samenkomen om te bidden en voor catecheseonderricht. 66 van die kapellen werden door de cycloon vernield.

Pastoor Antonio Gasolina vraagt ons om hulp, want de gelovigen op al die plaatsen zijn bijzonder triest dat ze nu over geen ruimte meer beschikken waar ze God kunnen aanbidden en naar Gods Woord kunnen luisteren. Voor hen komt God op de allereerste plaats. Vooral in de zeer afgelegen dorpen, die maar moeilijk bereikbaar zijn, zouden de gelovigen minstens een klein kapelletje willen hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. In eerste instantie zouden toch al minstens twee kapellen moeten worden heropgebouwd. De gelovigen, die gedwongen zijn om van de hand in de tand te leven, willen ook zelf een bijdrage leveren voor de heropbouw en hebben beloofd om de timmerlui te betalen die de gebouwen van een dak zullen voorzien. Om het bouwmateriaal aan te kopen, heeft de parochie echter hulp nodig. Daarom hebben wij hen 15.000 euro beloofd.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 139-01-19 Mozambique

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid