Mozambique: een hostiebakmachine voor de Karmelietessen

10/05/2022 Leuven – Toen de heilige Teresa van Avila de orde van de Ongeschoeide Karmelietessen stichtte, schreef haar biechtvader: “God wilde […] een huis hebben om uit te rusten, een woning om troost te vinden. Hij wenste […] een bloementuin met die uitverkoren zielen, in wier midden Hij wilde uitrusten, aan wie Hij Zijn geheimen wou onthullen en voor wie Hij Zijn Hart wou openstellen”.

De roeping van een Karmelietes bestaat erin om in stilte en afzondering haar hele wezen in een onophoudelijk gebed te veranderen en daarbij een innige vriendschap met Jezus Christus te onderhouden. De heilige Theresia van Lisieux vatte het kort en bondig samen: “In het hart van de Kerk wil ik de liefde zijn”. Uit liefde moet ze haar leven om zo te zeggen ‘verspillen’ als kostbare zalfolie, wierook of bloemen.

In vele landen van de wereld is de Karmel tegenwoordig aanwezig en de zusters nemen de noden van de hele mensheid in hun gebed op. Een heel nieuw klooster werd pas in 2019 in de nabijheid van Maputo (Mozambique) gesticht. Het is aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima gewijd. Bij de vier professiezusters hebben zich ondertussen nog andere jonge vrouwen aangesloten.

De Karmelietessen proberen met het bakken van hosties in hun levensonderhoud te voorzien. Dit is een ideale bezigheid voor contemplatieve zusters, want het stoort hen niet bij hun onophoudelijk gebed en het is bovendien ook een waardevolle dienst aan de plaatselijke Kerk. Er is dringend behoefte aan hosties in het aartsbisdom Maputo, dat uit 48 parochies met zowat 800.000 gelovigen bestaat. Aan de behoefte moet nu ten dele zelfs worden voldaan door de invoer van hosties. Het enige probleem:

Het klooster kan zich geen hostiebakmachine veroorloven, want met alle toebehoren kost die 17.700 euro. Wilt u de jonge gemeenschap hulp geven om te starten?

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 139-06-39 Mozambique

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid