Misintenties voor achttien paters in Peru

24/10/2022 Leuven – Een Heilige Mis opdragen is het mooiste en vaak het enige wat je kan doen voor een dierbare overledene. Het misgeld dat de priester ontvangt, is geen ‘betaling’ maar een teken van dankbaarheid. Voor behoeftige priesters in vele landen is dit gebaar van liefde vaak een echte hulp om te overleven. Veel priesters in arme landen hebben geen andere inkomsten. Toch delen zij het weinige dat zij hebben met hen die nog armer zijn.

Onder de priesters die afhankelijk zijn van misgelden zijn de achttien paters van het Instituut van het Mensgeworden Woord, die werkzaam zijn in verschillende bisdommen in Peru, bijvoorbeeld in het dorp Chipaya in het bisdom Oruro in het Andesgebergte op een hoogte van 4.000 meter. Het klimaat is ruw en het is een moeilijke missie. De mensen zijn arm, maar ze delen het weinige dat ze hebben met de priesters.

Een priester bidt samen met een arme vrouw.

De provinciale overste, pater Raúl Harriague, vraagt ons de paters in het bisdom Oruro en hun confraters in andere bisdommen van het land te helpen. Wij willen 720 individuele misintenties en 18 gregoriaanse misreeksen (30 Missen per reeks) naar de achttien paters sturen voor een totaalbedrag van 11.160 euro. In het verleden hebben wij hen ook kunnen steunen met misintenties van onze weldoeners.

Pater Raúl schrijft ons: “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om u nogmaals te bedanken voor de hulp die u in de afgelopen jaren hebt geschonken en wij beloven u onze gebeden voor uw werk en voor uw weldoeners”.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 234-04-missen Peru

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid