Mgr. Jan De Groef, een Belgische bisschop in Zuid-Afrika, heeft nog een grote droom

FacebookTwitterGoogle+

Op dinsdag 26 mei 2015 sprak Kerk in Nood met Mgr. Jan De Groef, bisschop van Bethlehem in Zuid-Afrika. Mgr. Jan De Groef is een Witte Pater die in 1980 als missionaris werkte in Zuid-Afrika. Nadien werd hij bisschop op dezelfde plek waar hij ooit als missionaris begon.
Kerk in Nood hielp de bisschop met misintenties voor zijn priesters die daarmee gesteund worden in hun inkomen. Tegelijkertijd bidden de priesters en gelovigen voor de intenties die de weldoeners van Kerk in Nood gestuurd hebben vb. voor overleden familieleden, de genezing van een ziekte, enz.

150604 De Groef_beigem

In het videogesprek vertelt hij over zijn bisdom en over de noden en uitdagingen voor de Rooms-katholieke Kerk in Zuid-Afrika. Mgr. Jan de Groef, afkomstig uit de Vlaams-Brabantse gemeente Beigem, heeft nog een grote droom. Hij zou graag een ‘Fazenda da Esperança ‘ bouwen, een Boerderij van de Hoop, waar alcohol- en drugsverslaafde jongeren een therapie zouden kunnen volgen. De werking van de Fazendas steunt op drie pijlers: hard werken, gemeenschapsleven en een evangelische spiritualiteit. Kerk in Nood steunde in het verleden al meermaals de oprichting van nieuwe ‘Boerderijen van de Hoop’ om uit de opstartkosten te komen.

Uw gebed en financiële steun zijn een reële hulp, bevestigden alle religieuzen die we te gast hadden op onze campagnedagen. Daarvoor bedankten ze ons van harte!
LC

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation