Maaltijden voor de achterblijvers

22/12/2021 Leuven – De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Aankondiging is gelegen in het oostelijk deel van Aleppo. Het is een gebied dat zwaar getroffen werd tijdens de oorlog. Sinds de heropening in april 2018 werd de kerk een teken van hoop voor veel mensen die besloten terug naar huis te keren. Om de gelovigen te ondersteunen werd in de kelderverdieping van de kerk een pastoraal centrum dat verschillende cursussen en activiteiten aanbiedt.

De verantwoordelijke van de kerk is pater Hugo Alaniz. Hij is een missionaris van het Instituut van het Mensgeworden Woord en is zeer actief bezig met pastorale steun en bijstand aan gezinnen in Aleppo. Hij voert noodhulp- en sociale bijstandsprogramma’s uit die gericht zijn op het verlichten of omkeren van omstandigheden zoals armoede, marginalisering en kwetsbaarheid door middel van diverse projecten zoals de verstrekking van basisgoederen, medische bijstand, kleinschalige dienstverlening aan huis en voedseldistributie.

De nood van de ouderen in Aleppo is overduidelijk groot, omdat zo velen van hen alleen zijn en geen familie hebben die voor hen zorgen. Zoveel jongere familieleden zijn ontheemd of hebben het land verlaten. De oudere, zwakkere familieleden zijn achtergebleven met nauwelijks middelen om rond te komen. Zes dagen per week worden er in het centrum maaltijden bereid en uitgedeeld aan de 100 bejaarden. Om al deze maaltijden te kunnen bereiden werd een nieuwe keuken gebouwd. Het centrum heeft nu steun nodig voor de apparatuur. Kerk in Nood voorziet het volgende budget voor een jaar:

  • € 3.200 voor keukenapparatuur (diepvriezer, koelkast, oven,…)
  • € 10.000 voor ingrediënten om te koken
  • € 3.100 voor de salarissen van het keukenpersoneel (8 personen)
  • € 700 voor de stroomgenerator

 

Met 170 euro kunt u een alleenwonende bejaarde in Aleppo een jaar lang voeden. Alvast bedankt dat u met hen wilt delen.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid