Libanese kinderen roepen op om de Rozenkrans te bidden

Kinderen van een karmelietenschool in Kobayat, in de buurt van Tripoli in Libanon, bedankten onlangs de Heilige Maagd Maria, omdat Zij twee van hun schoolgenootjes uit een bosbrand redde. Tegelijkertijd roepen de Libanese kinderen andere kinderen over de hele wereld op om op 18 oktober mee te doen aan het wereldwijde gebedsinitiatief ‘Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’.

Pater Raymond Abdo, overste van de karmelieten in Libanon, heeft aan Kerk in Nood uitgelegd hoe de kinderen van de Al-Carmelia Mejdlayaschool samenkwamen om op een door een bosbrand verbrande helling te bidden om “te bedanken voor de bescherming van Onze-Lieve-Vrouw en de redding van twee van onze leerlingen wiens leven in groot gevaar was door de bosbrand in de bergen”.

“We wilden een soort symbolisch gebaar maken, te midden van een dode en uitgebrande natuur, om onze dank te uiten voor de twee kinderen die uit hun brandend huis gered zijn door het Rode Kruis en om zoveel mogelijk andere kinderen aan te moedigen zich toe te vertrouwen aan de kracht van het gebed”, legde de priester uit.

De leerlingen van de Al-Carmelia Mejdlayaschool, die twee jaar geleden haar leerlingen en personeel toevertrouwde aan de bescherming van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, baden ook voor hun land en voor vrede in de hele wereld. “De Maagd Maria beschermt en luistert naar onze kinderen. We hebben hen verteld dat op 18 oktober vele kinderen over de hele wereld samen het Rozenkransgebed zullen bidden”, vertelde pater Raymond aan Kerk in Nood.

Elk jaar, op 18 oktober, organiseert Kerk in Nood het bekende gebedsinitiatief ‘Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’. Vorig jaar schreef een recordaantal kinderen zich in. Dit jaar schreven al meer dan 125.000 kinderen zich in, waaronder de leerlingen van de Al-Carmelia Mejdlayaschool in Libanon.

Meer informatie is te vinden op: https://acninternational.org/millionchildrenpraying/nl/

   

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid