Levend water in Aleppo

FacebookTwitterGoogle+

Het leven zoals het is in Syrië (deel 2)

150911 Aleppo_kelder1In de Syrische stad Aleppo sneden de rebellen de waterleiding af zodat de inwoners geen toegang meer hebben tot zuiver drinkwater. Een katholieke zuster en haar medewerkers besloten daarop de mensen te helpen. Ze schreef aan Kerk in Nood: “We huurden een auto en installeerden op een aanhangwagen een watertank. Met een generator en een pomp kunnen we de bidons van de mensen vullen.”

In de kelderverdieping van een huis woont een gezin in belabberde omstandigheden. “We zonden er een ploeg heen en troffen het gezin aan in een zeer vochtige duistere ruimte zonder elektrische verlichting.” We besloten het gezin te helpen en kunnen dat doen dankzij de giften van de weldoeners van Kerk in Nood, schrijft de katholieke zuster.

 

 

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation