Kerk geeft mensen nieuw leven in Aleppo (Syrië)

FacebookTwitterGoogle+
"Bouwen om te Blijven" een programma van de aartsbisschop.

“Bouwen om te Blijven”
een programma
van de aartsbisschop.

Königstein/Aleppo 26 oktober 2015 Abboud Banna uit Aleppo heeft pech gehad. Bij een recent bombardement op de christelijke wijk van de grootste Syrische stad, sloeg een raket in op de woning van deze 74-jarige Melkitisch Grieks-katholieke man. Nu woont hij samen met zijn vrouw Zakieh-Asmar (75) – die aan Alzheimer lijdt – en met zijn enige dochter Dalal en zijn kleindochter Lina, in één kamer, hopend op betere tijden. Als gevolg van een verwonding aan zijn hand kan hij ook niet werken.

 

Een toekomst in eigen land

Abboud, dochter Dalal en kleindochter Lina.

Abboud, dochter Dalal
en kleindochter Lina.

De lokale Kerk schenkt enige hoop. Dankzij het programma “Bouwen om te Blijven”, een ambitieus programma waarvoor de metropoliet, aartsbisschop Jean-Clement Jeanbart, het initiatief nam, wordt het huis van de Banna’s binnenkort hersteld. Het “Bouwen om te Blijven” programma vormt en financiert christenen wier leven overhoop gehaald is door de al vier jaar durende burgeroorlog. Metselen en andere bouwtechnieken staan bovenaan in de lijst van de vorming.

Om het gezin van de Banna’s de maand te helpen doorkomen, krijgen ze van de lokale Kerk ook een bescheiden toelage. Het drukt de verbintenis uit van de aartsbisschop om de christenen een toekomst te verzekeren in eigen land, ook al hebben ze de schijn tegen.

Abboud Banna is de schok van de raketten op zijn huis en dat van zijn dochter nog niet helemaal te boven gekomen. Hij moest op zoektocht gaan naar een gepast onderkomen voor zijn vrouw. Dankzij zijn geloof kon hij standhouden en zei “dat hij steeds erop vertrouwde dat God hem niet in de steek zou laten en dat Hij zijn pijn, vermoeidheid en onrust zou verzachten.”

 

Stroom –en watertoevoer onderbroken

Abbouds vrouw heeft Alzheimer.

Abbouds vrouw heeft
Alzheimer.

Hij is de plaatselijke Kerk zeer dankbaar voor haar vrijgevigheid, door zijn gezin een kamer aan te bieden, eten te geven en medische bijstand te verzekeren. Het gezin heeft af te rekenen met tijdelijke onderbrekingen in de stroom- en watertoevoer en Abboud Banna “kampt nog steeds met een grote angst voor raketten.”

Hij bidt opdat “de veiligheid zou verbeteren” in Aleppo en kijkt uit naar de dag “dat hij naar zijn huis terug kan en een baan vindt waarmee zijn gezin kan rekenen op een betere toekomst – met de hulp van God en de Kerk.” Ondertussen kunnen de Banna’s het hoofd boven water houden dankzij het initiatief van aartsbisschop Jeanbart.

Kerk in Nood kan dankzij de vrijgevigheid van haar donateurs de aartsbisschop van Aleppo, Mgr. Jeanbart, steunen om het programma “Bouwen om te Blijven” met een bijdrage van 254.000 euro.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation