Italiaanse familie doet schenking aan Kerk in Nood voor de bouw van een kerk in Bangladesh, ter nagedachtenis van vermoorde dochter en zus

FacebookTwitterGoogle+

“SIMONA IS EEN MARTELARES EN WIJ WILLEN DE VERVOLGDE CHRISTENEN STEUNEN”

Youth formation training (April - June 2015) for the Christian Youth of Khulna Diocese to promote Christian Faith, social, economics & Psycho-social condition“Simona werd vermoord uit haat tegen haar geloof en daarom wilden we haar herdenken en tegelijk de vervolgde christenen steunen.” Zo legt eerwaarde Luca Monti, de broer van het slachtoffer, de beslissing van zijn familie uit om de nagedachtenis van zijn zus te eren met een schenking aan Kerk in Nood. De 33-jarige Simona werd samen met haar ongeboren kind vermoord toen islamistische terroristen het café Holey Artisan Bakery in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, bestormden en een groep van zowat 20 mensen gegijzeld hielden in de nacht van 1 op 2 juli van dit jaar.

De familie Monti zal via Kerk in Nood bijdragen aan de bouw van de Sint-Michaëlskerk in Harintana, een stadje in het zuiden van Bangladesh, in het bisdom Khulna.

“Wij zijn een christelijke familie”, zegt eerwaarde Luca, die de parochiepriester is van de kerk van de Heilige Petrus en Paulus in het plaatsje Santa Lucia di Serino, nabij Napels in de Zuid-Italiaanse provincie Avellino. “En wij geloven dat Simona een martelaarsdood is gestorven, net als alle andere slachtoffers van die afgrijselijke aanslag. Wij hebben de voorkeur gegeven aan een bescheiden begrafenis, zodat we nog een goed werk konden doen voor de vervolgde christenen. We hebben ervoor gekozen om dit via Kerk in Nood te doen, omdat het een pauselijke stichting is en omdat de hulporganisatie schitterende projecten steunt voor onze christelijke broeders die vanwege haat tegen het geloof worden vervolgd.”

Dit is een zeer positieve respons op de gruwel van het extremisme, die ten goede komt van een land als Bangladesh dat door fundamentalisme wordt geteisterd, de interreligieuze dialoog bevordert en de minderheden ondersteunt. De familie Monti zal een plaats voor gebed bieden aan de gelovigen van de katholieke gemeenschap van Harintana, die tot nu toe verscheidene kilometer moesten stappen en een rivier moesten oversteken om de dichtstbijzijnde kerk te bereiken. “We hebben dit project gekozen omdat het ons hoop geeft te weten dat de Sint-Michaëlskerk een stimulans zal betekenen voor de christenen van Bangladesh en hen zal aanmoedigen om niet bang te zijn en niet op te geven, zelfs niet wanneer ze met geweld worden geconfronteerd. Natuurlijk hebben wij dit ook voor Simona gedaan, omdat we weten dat de lokale gemeenschap, met een hart vol liefdevolle vriendelijkheid, voor haar ziel en voor onze familie zal bidden.”

Eerwaarde Luca herinnert zich zijn zus vooral voor de overgave en de “liefhebbende vastberadenheid” waarmee ze haar werk deed. Hij voegt er ook aan toe dat de familie Monti ondanks het grote leed veel kracht put uit de wetenschap dat Simona voor haar geloof is gestorven. “Het was bijzonder ontroerend voor mij toen ik mijn vader hoorde zeggen ‘ik heb God een zoon als priester en een dochter als martelares geschonken.’…”

Sinds januari 2015 heeft Kerk in Nood projecten in Bangladesh met ruim 750.000 euro ondersteund.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation