Islamitische trainingskampen voor kinderen in Congo

FacebookTwitterGoogle+

Door John Pontifex

Königstein/Surrey, 20 juli 2015. Volgens een grote katholieke hulporganisatie in Centraal-Afrika worden bijna 1.500 kinderen, sommigen amper negen jaar oud, opgeleid als jihad-strijders. Onze bronnen – die we om veiligheidsredenen niet kunnen bekendmaken – bevestigen dat door honger bedreigde jongeren in Congo van de straat worden geplukt en naar afgelegen kampen worden weggevoerd waar ze brutaal worden gehersenspoeld om dienst te doen als islamitische militieleden.

Rwenzori-gebergte

Rwenzori-gebergte (bron Wikipedia)

Men merkte jongens op in ten minste drie kampen in het Rwenzori-gebergte in Oost-Congo die gekleed in camouflagekledij militaire oefeningen uitvoerden onder het oog van met geweren bewapende soldaten. De reporten beschrijven ook hoe 60 meisjes werden bijeengedreven in de kampen, getooid in boerka’s, en werden voorbereid om uitgehuwelijkt te worden aan islamitische strijders.

 

Onthutsende foto’s

Maria Lozano, vicedirecteur van de communicatiedienst van Kerk in Nood

Maria Lozano, vicedirecteur
van de communicatiedienst van
Kerk in Nood

In een reactie op de rapporten zei Maria Lozano, vicedirecteur van de communicatiedienst van Kerk in Nood: “We kregen toegang tot allerlei beelden die de ware aard van de kampen onthullen. Ze tonen soldaten die zwaaien met geweren en toekijken op kinderen van negen tot vijftien jaar oud, gehuld in legerkledij, die militaire oefeningen uitvoerden. De foto’s zijn onthutsend.”

Eén van de kampen ligt in Medina, ongeveer 75 km van de stad Beni, in een streek waar bijna 500 mensen gedood zijn in een reeks van slachtpartijen die begin oktober 2014 een aanvang namen.

 

 

Valse beloftes

Maria Lozano zei daarover: “We zijn heel bezorgd om de kinderen die van de straten worden weggelokt met de belofte dat ze van de armoede kunnen ontsnappen. Enkelen onder hen zijn wezen, maar anderen verlieten hun families nadat ze door de ronselaars werden misleid met de hoop te kunnen studeren in het Midden-Oosten, Europa of Canada. Volgens onze informatie worden de meisjes verplicht uitgehuwelijkt om als seksslavinnen te worden ingezet.”

Vredestroepen van de V.N. medeplichtig

Islamitisch Centrum in Noord-Oost Congo waar het moslimfundamentalisme opduikt.

Islamitisch Centrum in Noord-Oost Congo
waar het moslimfundamentalisme opduikt.

Het plots opduiken van deze islamitische opleidingskampen wordt volgens de bronnen van Kerk in Nood gelinkt aan de vredestroepen van de Verenigde Natiesdie medeplichtig zouden zijn en aarzelen om er tegen op te treden. Fundamentalistische moslims uit Pakistan die deel uitmaken van de Missie van de V.N. voor Stabilisatie van de Democratische Republiek Congo (MONUSCO) zouden in hun vrije tijd Koranscholen oprichten en moskeeën bouwen.

Contacten van Kerk in Nood stellen dat de moskeeën worden gebouwd in een streek waar amper moslims wonen. Maria Lozano zei: “De mensen voelen zich onbeschermd door de V.N. soldaten; volgens onze informatie steunen ze zelfs de opleidingskampen voor de jihadisten of weigeren ze ten minste op te treden tegen de indoctrinatie en de barbaarse behandeling van de kinderen.”

Volgens een rapport van de “Journal of International Organisations Studies” (JIOS) werden 28 van de 44 moskeeën in de streek van Medina, dat is 63%, opgericht, in de periode tussen 2005 en 2012. Volgens de rapporten steeg het aantal moslims in Oost-Congo in enkele jaren van 1 tot 10%. De katholieke bisschoppen van de Kerkprovincie Bukavu in Oost-Congo, hebben afgelopen mei een open brief gestuurd aan de president van Congo, de V.N. en internationale leiders waarin ze de opkomst van het islamitisch fundamentalisme hekelen in een streek die traditioneel gekenmerkt is door het christendom waar tot voor kort amper moslims woonden.

Maria Lozano verklaarde: “Het is nu al een maand geleden dat de Bisschoppenconferentie haar dringende oproep stuurde aan de president van Democratische Republiek Congo en de andere leiders maar tot nu toe heeft niemand enige actie ondernomen.”

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation