Irak – Vluchten of blijven: dat is de vraag

FacebookTwitterGoogle+

We vroegen aan priester Douglas Al-Bazi wat hij de mensen aanraadt. Moeten ze vluchten of in Irak blijven? Hij verklaarde: “Wij zijn al immigranten. We wonen al in een gebied dat ons niet toebehoort.”

Priester Al-Bazi verwees naar een Bijbelse passage in Matteus 8, 20 en zei dat de Mensenzoon nergens zijn hoofd kan neerleggen. “Als christenen zijn we niet zo zeer gebonden aan een stuk grond. Het is vooral Jezus die de grond is van waaruit we leven.”

Douglas Al-Bazi bij de bouw van een schooltje in Erbil

Douglas Al-Bazi bij de
bouw van een schooltje
in Erbil

De priester vertelde ons dat de mensen zelf hun beslissingen moeten nemen en hij legde de nadruk op de dienende rol van de Kerk. “Als Kerk moeten we onze mensen volgen en niet omgekeerd. We moeten hen dienen en niet omgekeerd. Als onze mensen willen vertrekken, moeten we klaar staan om tezamen met hen te vertrekken. Als ze willen blijven, blijven we bij hen. We moeten ons voorbereiden op alle soorten van dienstbaarheid.”

Douglas Al-Bazi runt nu op het terrein van de Mar Eli kerk in Erbil een vluchtelingencentrum voor christenen die in augustus 2014 op de vlucht zijn geslagen voor Islamitische Staat. Het centrum in de christelijke wijk Ankawa heeft ook een eigen schooltje want opleiding vindt hij erg belangrijk voor de toekomst van deze mensen.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation