Father Douglas Al-Bazi: “Help hen om ter plaatse te blijven”

FacebookTwitterGoogle+

Leuven  – Kerk in Nood/ Vrijdag 19 februari was priester Douglas Al-Bazi te gast bij Kerk in Nood.   De chaldeeuwse priester Bazi woont en werkt in Noord-Irak waar hij een vluchtelingencentrum runt dat financieel gesteund wordt door de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood.  Op de vraag wat wij, Europeanen kunnen doen voor de vluchtelingen, antwoordde Al-Bazi “dat als men onze mensen niet kan opvangen, dat men hen moet ondersteunen ter plaatse, in Erbil, Irak. Op die manier kunnen we ten minste de gemeenschap daar in leven houden en hen ervan weerhouden om de grens over te steken, hen pijn besparen.”  Al-Bazi bedankte ook voor de hulp die Kerk in Nood toekende voor de bouw van scholen en een universiteit in Noord-Irak.

Doulgas Al-Bazi gaf een getuigenis bij Kerk in Nood België © ACN international

Douglas Al-Bazi gaf een getuigenis
bij Kerk in Nood België
© ACN international

Al-Bazi gaf een  pakkende getuigenis voor medewerkers en weldoeners van Kerk in Nood en werd ook geïnterviewd door journalisten van Kerk en leven en Katholiek Nieuwsblad. Op donderdag sprak de geestelijke in Brussel met Europese politici. Ook de volgende dagen zullen we fragmenten uit het gesprek  met Bazi publiceren waarin hij o.a. zal antwoorden op de prangende vraag wat de mensen in het conflictgebied moeten doen: vluchten of toch maar ter plaatse blijven.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation