Indonesië: Misintenties voor paters karmelieten

10/10/2022 Leuven – Met 272 miljoen inwoners is Indonesië de grootste moslimnatie ter wereld. Lange tijd was de co-existentie tussen de religies grotendeels vreedzaam. De laatste jaren hebben islamistische stromingen echter aan kracht gewonnen en zijn er meer aanslagen gepleegd. Daarnaast was er de pandemie, die talrijke slachtoffers eiste onder priesters en religieuzen. Het land wordt ook herhaaldelijk getroffen door natuurrampen.

Ondanks alle uitdagingen is er ook veel reden voor de Kerk in de Zuidoost-Aziatische eilandstaat om zich te verheugen. Zo vieren de Ongeschoeide Karmelieten dit jaar het 40-jarig bestaan van hun missie aldaar en beleven zij een ware ‘roepingengolf’. Eigenlijk waren ze daar al in de 17e eeuw begonnen met de prediking van het Evangelie, maar de eerste twee paters stierven de marteldood in 1638. Pas 344 jaar later – in 1982 – kwamen er weer twee karmelieten, beiden uit Kerala in Zuid-India. Slechts zeven jaar na hun aankomst werd het eerste vormingshuis geopend en werden er 26 jongens opgenomen.

Pater Simplisius Zawa met enkele parochianen

Pater Markus Ture, de overste, is zeer dankbaar en blij: “De Heilige Geest is voortdurend aan het werk om veel mensen te inspireren en in zijn wijngaard te roepen. Bij de gratie Gods hebben wij momenteel 55 plaatselijke priesters en drie missionarissen uit India en de VS. Ik ben ook blij u te kunnen meedelen dat we momenteel 89 broeders in verschillende stadia van hun vorming hebben. We hebben vijf vormingshuizen en vijf pastorale gemeenschappen in verschillende parochies. Sommige van onze priesters werken ook als missionaris in Japan en anderen studeren in het buitenland om zich te specialiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze opmerkelijke groei te danken is aan de gulle en goedhartige weldoeners van Kerk in Nood die altijd voor ons zorgen en ons steunen. Hun vrijgevigheid en liefde zijn een teken van Gods Liefde voor de vorming van jonge priesters tot ware karmelieten die getuigen en de Blijde Boodschap verkondigen aan het volk van Indonesië.”

Wij willen in dit jubileumjaar 44 paters karmelieten blijven steunen met misintenties van in totaal 22.180 euro, zodat zij hun vruchtbare apostolaat kunnen voortzetten.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 318-04-missen Indonesië

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid