Het Nieuwe Testament in het Sango

20/06/2018 Leuven – De Centraal-Afrikaanse Republiek is al jarenlang in crisis door een eindeloze stroom van gewapende groepen, die verschillende namen hadden, maar steeds dezelfde misdaden pleegden: plundering, brandstichting, ontvoering, verkrachting en moord. Na een bloedige burgeroorlog zijn grote delen van het land nog steeds onder de controle van rebellen.

De enige hulp komt van de Kerk. De Kerk zorgt voor wezen en armen, beheert scholen en ziekenhuizen, en geeft onderdak aan vluchtelingen. Priesters en religieuzen riskeren hun leven om weerloze vrouwen en kinderen te beschermen tegen gewapende moordenaars.

Het land weer bijeen brengen is niet alleen een kwestie van heropbouw van huizen. Eerst en vooral moet het hart en het geweten van de mensen gesterkt en vernieuwd worden. Het land heeft alleen een hoopvolle toekomst als een bladzijde omgeslagen wordt door vergeving en verzoening.

Gelovigen moeten ook de Blijde Boodschap van Christus beter begrijpen. Twee derde van de bevolking mag dan wel christen zijn, maar het geloof in hekserij is nog steeds diep geworteld en bijgeloof is wijdverspreid.

De aartsbisschop van Bangui, kardinaal Nzapalainga, gelooft dat het essentieel is om de Heilige Schrift zelf te kunnen lezen. Maar bijbels in de nationale taal Sango zijn uitverkocht en dienen bijgedrukt te worden. De kardinaal vindt dit één van de dringendste projecten.

Mgr. Bert Vanbuel, een Belgische bisschop die bij Kerk in Nood extra aandacht vraagt voor dit land, beveelt u dit project van harte aan voor ondersteuning.

Kerk in Nood wil helpen door 37.140 euro te schenken om 30.000 exemplaren van het Nieuwe Testament te drukken. Legt u bij voor een aantal exemplaren?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 142-08-89 Centraal-Afrikaanse Republiek

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid