Het leven zoals het is in Aleppo (Syrië)

FacebookTwitterGoogle+

 

Geen licht, een lege koelkast en bloedarmoede

ACN-20150811-28891Aleppo 08 september 2015 – Een katholieke zuster uit Aleppo stuurde ons een bericht uit Aleppo. We kregen te horen dat er een gezin was waarvan iemand leed aan bloedarmoede en waar geen verlichting was in het huis. Daarom zonden we er een parochiemedewerker heen. Het huis was helemaal in duister gehuld. Om met hen te kunnen spreken en ze te zien, moest hij op het balkon gaan zitten. De vader moet rondkomen met een inkomen van 2000 Syrische Pond per week voor een gezin van 5 leden. Dat is 8 euro! De familie leeft in totale armoede. De koelkast is leeg. We hebben het gezin geholpen en samen gebeden opdat er ‘wat meer licht’ zou komen in hun leven.

Een andere vrouw in de stad woont helemaal alleen, heeft geen werk of inkomen. De zuster en haar medewerkers bekommeren zich om haar dankzij de steun van Kerk in Nood. We rekenen ook op uw hulp, schreef de lieve zuster uit Aleppo.

 

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation