Herdenkingsviering en Filmvoorstelling

FacebookTwitterGoogle+

Rond Allerheiligen en Allerzielen denken wij in het bijzonder aan allen die van ons zijn heengegaan, die ons in het leven zijn voorgegaan en in de Heer zijn. Het zijn dagen van hoop. “De eerste christenen beeldden de hoop af als een anker, alsof het leven het anker is dat op de oever van de hemel uitgeworpen wordt, en wij allemaal op weg zijn naar die oever, ons vastklampend aan de koord van het anker. Het is een mooi beeld van de hoop: een hart hebben dat verankerd is daar waar onze voorouders zijn, waar de heiligen zijn, waar Jezus is, waar God is.” (Paus Franciscus, homilie 1 november 2013)

Op vrijdag 30 oktober 2015 herdenken we met een dankbaar en hoopvol hart de overleden weldoeners van Kerk in Nood en pater Werenfried. U bent van harte welkom!

10u45    Verwelkoming

11u15    Eucharistieviering voor de overleden weldoeners en pater Werenfried

12u15    Broodmaaltijd

13u15    Inleiding op de film door Katharina Mabilde

13u30    Film Caos Calmo

15u30    Gesprek en koffie

16u00    Wel thuis

Prijs: € 7,00 – U ontvangt een overschrijving na inschrijving. Schrijf hier in: info@kerkinnood.be met vermelding van aantal personen, uw naam en contactgegevens.

Pietro is een drukbezette bedrijfsman, gelukkig getrouwd en vader van een 10-jarige dochter, Claudia. Op een dag, nadat hij samen met zijn broer twee vrouwen van verdrinking heeft gered, komt hij thuis en vindt zijn eigen vrouw dood. Vanaf dan raakt hij helemaal in de greep van een vreemd soort berusting, een kalme chaos. Wanneer hij daags na het overlijden van zijn vrouw Claudia naar school brengt, besluit hij spontaan op haar te wachten tot de lessen weer voorbij zijn. Hij zit in zijn auto, wandelt door het park en drinkt een kop koffie bij het café in de buurt. De volgende dag besluit hij hetzelfde te doen, en de dag daarna, en daarna. Waar hij zich als succesvol zakenman nauwelijks met het huishouden of opvoedende taken bezig hield, ontdekt hij nu stapje voor stapje de gevoelswereld en de gedachten van zijn dochter. Terwijl de band tussen vader en dochter steeds hechter wordt, probeert Pietro te bevatten waarom hij niet kan rouwen om zijn overleden vrouw.

Een misintentie voor uw dierbare overledene(n)

Tijdens de Heilige Mis op vrijdag 30 oktober 2015 bidden we voor uw dierbare overledene(n). Op de pagina ‘Misintenties’ kan u hiervoor een misintentie aanvragen (geen fiscaal attest).

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation