Georgië: steun voor de gezinscommissie

21/09/2021 Leuven – Het huidige pastorale jaar is bijzonder voor de Kerk in Georgië: het is gewijd aan de Heilige Maagd van Fatima, die in 1917 in Fatima, Portugal, aan drie herderskinderen verscheen en hun boodschappen voor de wereld toevertrouwde die van buitengewoon belang waren voor het lot van de mensheid. De essentie was dat de mensheid zich moest bekeren en eindelijk moest ophouden God te beledigen, omdat de zonde ernstige gevolgen voor de wereld zou hebben. Door gebed, berouw en bekering zou ieder mens ertoe kunnen bijdragen de wereld van een grote ramp te redden. De verschijningen werden op 13 oktober 1917 bevestigd door een wonder van de zon, waarvan tienduizenden mensen getuige waren, en worden door de Kerk erkend. Als gevolg daarvan werd in Fatima een van de belangrijkste heiligdommen van de katholieke Kerk gebouwd, dat ook herhaaldelijk door verschillende pausen werd bezocht.

In de loop van dit door de Kerk in Georgië uitgeroepen Fatima-jaar wordt het ene na het andere beeld van Onze Lieve Vrouw naar alle 35 katholieke parochies van het in de zuidelijke Kaukasus gelegen land van het Nabije Oosten gebracht. Dit is een grote vreugde voor de katholieke Kerk, die met 50.000 gelovigen, die bovendien verdeeld zijn over drie verschillende ritussen (Armeens, Chaldeeuws en Latijns), slechts een kleine minderheid vormt van de overwegend orthodoxe bevolking. De ‘bedevaart’ van Onze-Lieve-Vrouw is ook bedoeld om de communio en de dialoog met de orthodoxe broeders en zusters, die ook van harte zijn uitgenodigd, te bevorderen.

De katholieke Kerk in Georgië wil dit jaar echter niet alleen vieren met deze plechtige momenten, maar biedt ook allerlei initiatieven aan om het geloof van de mensen te versterken en hen te helpen hun eigen leven vorm te geven vanuit hun geloof. De nadruk ligt op gezinnen. Het programma omvat een bijbelcursus voor 200 deelnemers, diverse initiatieven voor huwelijksvoorbereiding, opvoedingsondersteuning en gezinsvorming, een christelijk zomerkamp voor jonge echtparen en nog veel meer. Want juist de gezinnen moeten begrijpen dat zij niet alleen bijzondere aandacht krijgen van de Kerk, maar dat zij zelf, als handelende personen, van centraal belang zijn voor de zending van de Kerk. Het is aan hen om een cultuur van het leven te verspreiden en een ‘onthaalcultuur’ te ontwikkelen voor het nog ongeboren leven, die zij ook zullen doorgeven aan de volgende generaties.

Kerk in Nood wil dit waardevolle werk van de katholieke gezinscommissie graag steunen met 6.000 euro.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 445-00-49 Georgië

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid