Fr. Douglas Al-Bazi: “Neem je kruis en volg Me.”

FacebookTwitter

Priester Douglas Al-Bazi, die werkt in Noord-Irak , was afgelopen week op bezoek in België. We vroegen hem welk Bijbelvers hem moed geeft tijdens deze moeilijke tijden.

Het christendom is geen supermarkt

Priester Douglas in het Mar Elia vluchtelingencentrim te Erbil.

Priester Douglas in het Mar Elia
vluchtelingencentrum te Erbil.

Hij antwoordde: “We zijn niet enkel christen in goede tijden, maar ook in slechte tijden. Het christendom is geen supermarkt, ik kan niet gewoon kopen wat ik leuk vind en het daarbij laten. Het is een volledig pakket, te nemen of te laten.”

“Neem je kruis op en volg me” is een uitspraak van Jezus (Lc 14,27 a) die hem nauw aan het hart ligt. “Ik geloof in ‘volg Me’ “, zegt Al-Bazi, “want het gaat niet enkel om het dragen van het kruis. Ieder van ons heeft zijn eigen kruis, maar het gaat over meer in dit vers. Jezus zegt dat we het kruis moeten opnemen én Hem volgen. ‘Volgen’ betekent dat we onszelf moeten bewijzen, onszelf moeten uitdagen en erover nadenken hoe we het kruis kunnen blijven dragen. Het gaat hier niet over het tonen van het kruis aan anderen, maar over het kunnen opnemen van het kruis.”

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *