< Return to overview

Herdenkingsviering en Filmvoorstelling


10:45 - 16:00

Rond Allerheiligen en Allerzielen denken wij in het bijzonder aan allen die van ons zijn heengegaan, die ons in het leven zijn voorgegaan en in de Heer zijn. Het zijn dagen van hoop. “De eerste christenen beeldden de hoop af als een anker, alsof het leven het anker is dat op de oever van de hemel uitgeworpen wordt, en wij allemaal op weg zijn naar die oever, ons vastklampend aan de koord van het anker. Het is een mooi beeld van de hoop: een hart hebben dat verankerd is daar waar onze voorouders zijn, waar de heiligen zijn, waar Jezus is, waar God is.” (Paus Franciscus, homilie 1 november 2013)

Op vrijdag 30 oktober 2015 herdenken we met een dankbaar en hoopvol hart de overleden weldoeners van Kerk in Nood en pater Werenfried. U bent van harte welkom!

10u45    Verwelkoming

11u15    Eucharistieviering voor de overleden weldoeners en pater Werenfried

12u15    Broodmaaltijd

13u15    Inleiding op de film door Katharina Mabilde

13u30    Film Caos Calmo

15u30    Gesprek en koffie

16u00    Wel thuis

Prijs: € 7,00 – U ontvangt een overschrijving na inschrijving. Schrijf hier in: info@kerkinnood.be met vermelding van aantal personen, uw naam en contactgegevens.

 

Pietro is een drukbezette bedrijfsman, gelukkig getrouwd en vader van een 10-jarige dochter, Claudia. Op een dag, nadat hij samen met zijn broer twee vrouwen van verdrinking heeft gered, komt hij thuis en vindt zijn eigen vrouw dood. Vanaf dan raakt hij helemaal in de greep van een vreemd soort berusting, een kalme chaos. Wanneer hij daags na het overlijden van zijn vrouw Claudia naar school brengt, besluit hij spontaan op haar te wachten tot de lessen weer voorbij zijn. Hij zit in zijn auto, wandelt door het park en drinkt een kop koffie bij het café in de buurt. De volgende dag besluit hij hetzelfde te doen, en de dag daarna, en daarna. Waar hij zich als succesvol zakenman nauwelijks met het huishouden of opvoedende taken bezig hield, ontdekt hij nu stapje voor stapje de gevoelswereld en de gedachten van zijn dochter. Terwijl de band tussen vader en dochter steeds hechter wordt, probeert Pietro te bevatten waarom hij niet kan rouwen om zijn overleden vrouw.

 

Een misintentie voor uw dierbare overledene(n)

Tijdens de Heilige Mis op vrijdag 30 oktober 2015 bidden we voor uw dierbare overledene(n). Op de pagina ‘Misintenties’ kan u hiervoor een misintentie aanvragen (geen fiscaal attest).

 

FacebookTwitterGoogle+
Date:
Time:
10:45 - 16:00
Location:
Abdij van Park 5
3001 Leuven
Extras
Add to calendar Herdenkingsviering en Filmvoorstelling 30/10/2015 30/10/2015 Abdij van Park 5
3001 Leuven
DD/MM/YYYY true
Map:
< Return to overview
Pontical Foundation