< Return to overview

Erfgoeddag bij Kerk in Nood


10:00 - 18:00

Rituelen erft men. Heel duidelijk is dit het geval voor de rituelen in de Kerk. Ze zijn bij uitnemendheid het immateriële en heilige erfgoed van elke kerkelijke gerituelen_rgbmeenschap. Het belangrijkste is: God zelf geeft ons ermee Zijn genade, waardoor ons leven door Hem geheiligd wordt. Dit gebeurt effectief in de belangrijkste rituelen op de scharniermomenten van het leven: bij doopsel en vormsel en de viering van de eucharistie, in verzoeningsviering, priesterwijding, huwelijksviering en ziekenzalving. In deze sacramenten ontstaat effectief en wederkerig gemeenschap met God. Samen met andere rituelen die hiervan zijn afgeleid (zoals kinder- en ziekenzegen, zegening van woning of graf) zijn dit wegen, waarlangs God in het concrete leven nabij komt en wij in die ontmoeting met Hem zijn zegen (bene-dictio) ontvangen mogen. Met uw steun heeft Kerk in Nood altijd al talloze pastorale projecten gesteund in kerken en gemeenschappen die de middelen ontberen voor sacramentenbediening en zielzorg. Caritas en zielzorg gaan hand in hand. Elke steun aan Kerk in Nood komt de noodlijdende mens ten goede: naar lichaam én naar ziel.

Martin Moors, pr.
Geestelijk assistent Kerk in Nood België/Luxemburg

Mini-pelgrimstochtOp zondag 24 april 2016 zet Kerk in Nood de deuren open tussen 10 en 18 uur. U kan er dan filmpjes bekijken van bedevaartsoorden in binnen- en buitenland. Kaarsenmakerij Sente & Van Bael toont een grote verscheidenheid aan kaarsen voor verschillende gelegenheden. Voor de kinderen is er een leuke zoektocht. Op Erfgoeddag ontdekt u wat de betekenis is van rituele handelingen in een Eucharistieviering en in de kapel kan u in stilte het Allerheiligste Sacrament aanbidden.

Kruip in de huid van een pelgrim en maak op Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel 24 april je eigen kleine pelgrimstocht op de Abdijsite.

 

FacebookTwitterGoogle+
Date:
Time:
10:00 - 18:00
Location:
Abdij van Park 5
3001 Leuven
Extras
Add to calendar Erfgoeddag bij Kerk in Nood 24/04/2016 24/04/2016 Abdij van Park 5
3001 Leuven
DD/MM/YYYY true
Map:
< Return to overview
Pontical Foundation