< Return to overview

Erfgoeddag 2015 “Erf”


10:00 -18:00

150309 campagnebeeld erfgoeddagSinds de 12de eeuw wordt de norbertijnse spiritualiteit, maar ook het bierbrouwen, het maken van kaas en het uitgeven van boeken doorgegeven over verschillende generaties paters en broeders heen. Vanuit de norbertijnse abdijtraditie ontstond ook de hulporganisatie Oostpriesterhulp, nu Kerk in Nood. In een rondleiding ontdekt u hoe de Abdij van Park erfgenaam werd van die eeuwenoude spiritualiteit.

Al eeuwenlang ontvangen religieuzen een habijt bij hun inkleding. Dit religieuze kleed vertelt ook meer over de spiritualiteit waarmee de dragers ervan in het leven staan. Hoe herken je vandaag religieuzen aan hun habijt? In de tentoonstelling tonen we habijten die KADOC erfde van de congregaties. Zo ontdekt u hoe en waarom religieuze kledij evolueerde door de jaren heen.

Kerk in Nood vzw steunt projecten van de wereldkerk met giften en legaten. Wat doet Kerk in Nood met een erfenis? Hoe kan u voordelig, zowel voor uw erfgenamen als voor het goede doel, geld nalaten? Door uw erfenis na te laten aan een goed doel, zoals Kerk in Nood, geeft u ook de waarden van het geloof door van waaruit u geleefd heeft.

Bijbelverhalen worden mondeling en schriftelijk aan elkaar doorgegeven. Tobias vertelt aan groot en klein het verhaal van zijn reis naar het verre Medië waar hij een geldsom van zijn vader moet ophalen. Maar de reis is niet zonder gevaar. Hoe loopt het af?

FacebookTwitterGoogle+
Date:
Time:
10:00 -18:00
Location:
Abdij van Park 5
3001 Leuven
Extras
Add to calendar Erfgoeddag 2015 “Erf” 26/04/2015 26/04/2015 Abdij van Park 5
3001 Leuven
DD/MM/YYYY true
Map:
< Return to overview
Pontical Foundation