Ethiopië – Success Story: twee verpleegbedden en twee rolstoelen voor bejaarde zusters

26/04/2021 Leuven – De missiezusters ‘Franciscanessen van Onze Lieve Vrouw’ zijn sinds 1910 actief in Ethiopië. Tegenwoordig werken 76 zusters in de gezondheidszorg, het onderwijs en de catechese in verschillende delen van het land.

Twaalf zusters wonen in het onlangs opgerichte tehuis voor bejaarden van de religieuze gemeenschap. Ze zijn tussen de 78 en 90 jaar oud. Hun leven lang hebben zij in zeer arme streken gewerkt als verpleegster, apotheker, onderwijzeres, catechiste, of waren zij in hun gemeenschap verantwoordelijk voor de vorming van jonge zusters en voor de uitvoering van projecten.

Zuster Margareth, die de leiding heeft over het bejaardentehuis van de zusters, schrijft ons:

“Wij zijn zeer trots op onze zusters op leeftijd, die jarenlang de Heer en zijn volk met heel hun hart en toewijding hebben gediend en die de Kerk blijven dienen met wat zij kunnen doen, vooral met hun dagelijkse gebeden.”

Vandaag hebben de bejaarde religieuzen zelf hulp nodig. Sommigen zijn ernstig ziek en bedlegerig. Om hun verzorging te verbeteren, had de religieuze gemeenschap Kerk in Nood om hulp gevraagd met twee elektrische verpleegbedden, die aan het hoofd- en voeteneinde kunnen worden versteld door op een knop te drukken, en twee rolstoelen.

Onze weldoeners schonken 4.500 euro, zodat de bejaarde zusters nu de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben na een lang en dienstbaar leven. Een hartelijk “Moge God het u lonen” aan allen die bijgedragen hebben!

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 118-05-39 Ethiopië

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid