Egypte: Opleidingshulp voor vier seminaristen van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën

27/01/2020 Leuven – De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën werd in 1856 gesticht. Hiervan maken priesters deel uit die zich ten dienste stellen van de evangelisatie van de mensen op het Afrikaanse continent. Terwijl het hierbij in het verleden overwegend om Europese en Noord-Amerikaanse priesters ging, komen de meeste roepingen tegenwoordig uit Azië en uit Afrika zelf. Vandaag de dag maken ongeveer 860 priesters deel uit van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën. Hun leden zijn in zestien Afrikaanse landen actief. Ook de Italiaanse missionaris Pierluigi Maccali, die in september 2018 in Niger werd ontvoerd, is lid van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën.

In de Egyptische hoofdstad Caïro bevindt zich een van de opleidingsinstituten van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën, het Sint-Marcusseminarie. Elk jaar gaat een groep seminaristen daar naartoe om een jaar lang ervaring op te doen in een islamitische omgeving. Dit dient als voorbereiding op de pastorale dienst aan de christelijke minderheden in overwegend islamitische landen van Afrika en in het Midden-Oosten.

De jonge mannen die in Caïro een deel van hun opleiding volgen, hebben al hun tijdelijke geloften afgelegd. Nadat ze hun studiejaar in Caïro hebben beëindigd, zullen ze hun opleiding in andere landen voltooien.

Dit jaar volgen vier seminaristen van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën in Caïro een opleiding. Voor hun reiskosten, hun levensonderhoud en hun lessen Arabisch hebben hun oversten ons om hulp verzocht. We helpen hen met 2.000 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 143-02-79 Egypte

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid