Egypte: Online cursussen voor vrouwen als gezinssteun tijdens de coronacrisis

14/09/2020 Leuven – Het Centrum voor Diaconale Diensten werd in 2010 opgericht door het patriarchaat van de Koptisch-katholieke Kerk. Het biedt tal van sociale en pastorale activiteiten en initiatieven die voornamelijk gericht zijn op vrouwen, gezinnen en jongeren. Er zijn ook hulpprogramma’s voor mensen in nood. Praktische hulp in het leven, alfabetiseringscursussen, voortgezette opleiding, zinvolle vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren, impulsen voor een leven gebaseerd op geloof en nog veel meer staan op het programma. De evenementen vinden plaats op verschillende locaties.

Tijdens de coronacrisis zijn de mogelijkheden beperkt. Persoonlijke ontmoetingen kunnen niet plaatsvinden, maar op dit moment werkt het centrum via internet. Onlinecursussen voor vrouwen zijn een speciaal initiatief dat tot doel heeft gezinnen te helpen leven in tijden waarin het contact beperkt is en (kleuter)scholen en sportclubs gesloten zijn. De vrouwen moeten leren omgaan met de nieuwe technologieën en deze verstandig gebruiken, terwijl ze de nodige mediavaardigheden verwerven om hun kinderen te begeleiden, want in tijden dat andere vrijetijdsactiviteiten worden geannuleerd en sommige schoollessen online plaatsvinden, brengen kinderen meer tijd op het internet door. Dit biedt kansen, maar er zijn ook risico’s. De moeders moeten de waardevolle mogelijkheden van het internet leren gebruiken en tegelijkertijd hun kinderen weghouden van de gevaren. Bovendien moeten de vrouwen aangespoord worden om deze periode beter te organiseren: hoe kunnen relaties en communicatie binnen het gezin worden verbeterd, geloof worden verdiept en gezinnen worden ondersteund om de negatieve effecten op het gezin en in het bijzonder op de kinderen te minimaliseren? Dit zijn onderwerpen die ook buiten de coronacrisis relevant zijn.

150 vrouwen nemen deel aan deze cursussen van drie maanden. Het programma wordt ondersteund door Kerk in Nood met 3.000 euro.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 143-00-49 Egypte

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid