Democratische Republiek Congo – Success Story: Heropbouw van een seminarie dat vernield werd door rebellen

06/02/2019 Leuven – Er zijn gewapende conflicten in meerdere delen van de Democratische Republiek Congo. In februari 2017 werd het seminarie van Christus Koning in Malole, in het bisdom van Kananga in het zuiden van het land, door rebellen geplunderd, verwoest en gedeeltelijk in brand gestoken. Kort daarvoor hadden de rebellen verklaard dat ze van het seminarie hun hoofdkwartier wilden maken. Aangezien de directie van het seminarie de aanvraag geweigerd had en de regering militair ingegrepen heeft, is de situatie verergerd. Gelukkig is er geen enkele van de 77 aanwezige seminaristen, die afkomstig waren van zeven verschillende bisdommen, gewond geraakt. Het was wel duidelijk dat de situatie steeds gevaarlijker zou worden, dus werden de seminaristen ondergebracht bij gastgezinnen in de parochie. Aanvankelijk was het de bedoeling om er slechts enkele dagen onderdak te vinden. Dat zijn echter drie weken geworden totdat ze uiteindelijk konden worden geëvacueerd en elders in veiligheid worden gebracht. Jammer genoeg bleef er van hun seminarie niet veel meer over.

Onze weldoeners hebben met 40.000 euro bijgedragen aan de heropbouw van het seminarie van Malole, zodat de toekomstige priesters hun opleiding kunnen verderzetten. Het gebouw werd tot grote vreugde van iedereen opnieuw ingewijd.

De abt en rector van het seminarie, Richard Kitengie, schrijft ons: « In naam van de hele gemeenschap van het grote seminarie van Malole wil ik mijn dankbaarheid uitdrukken.  Uit het diepst van mijn hart dank ik u, voor uw vrijgevigheid en uw medelijden. Dat geeft ons moed en kracht om opnieuw te beginnen. »

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 115-02-19 Democratische Republiek Congo 

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid