Burkina Faso: Hulp voor een katholieke radiozender

16/06/2020 Leuven – Al meer dan 50 jaar lang ondersteunt Kerk in Nood de evangelisatie door middel van massamedia, vooral via de radio. Pater Werenfried van Straaten, de oprichter van onze hulporganisatie, had immers al heel snel door dat de Kerk in gebieden waar de afstanden zeer groot zijn en er een tekort aan priesters is, dankzij de moderne media naar de gelovigen thuis kan worden gebracht wanneer de gelovigen zelf niet naar de kerk kunnen gaan.

Vooral in Afrika is de radio het ideale medium om de mensen te bereiken. In het bijzonder op afgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen speelt de radio een belangrijke rol in de verspreiding van het geloof en tevens op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en advies.

In Burkina Faso bestaat er al 10 jaar een diocesane radiozender. Twaalf van de vijftien bisdommen beschikken over een eigen radiostation. De bisschoppenconferentie heeft al die radiozenders nu samengevoegd, want wegens de talloze problemen waarmee het land wordt geconfronteerd, is het nodig om de krachten te bundelen.

Een heel bijzondere rol speelt de radio in het noorden van het land. Daar zijn wegens de regelmatige terroristische aanslagen en aanvallen meer dan 750.000 mensen op de vlucht en meer dan 1.000 scholen gesloten. De onveiligheid en de chaos nemen steeds verder toe. In crisisgebieden is de radio een belangrijk instrument om de mensen te begeleiden, hen in het geloof te sterken, hen te informeren en hen met praktische tips te helpen hun leven opnieuw op te bouwen en ook om aan kinderen en jongeren een minimum aan opleiding te geven. Bovendien helpt de radio om verzoening en vrede tot stand te brengen.

De coronacrisis heeft de belangrijke rol van de radio nog verder versterkt. Nu kunnen via de radio aan de bevolking immers belangrijke preventietips worden gegeven. Bovendien kunnen de mensen op die manier aan Misvieringen deelnemen en vanop afstand samen bidden. Kerk in Nood helpt met 10.000 euro om de katholieke radio verder uit te bouwen.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 125-00-69 Burkina Faso

 

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid