Brazilië: Succesverhaal: 100 fietsen en vijf bromfietsen voor het evangelisatiewerk en de sociale initiatieven van het “Werk van Maria”.

In 2020 vierde de gemeenschap “Eis aí tua mãe – Obra de Maria” (“Werk van Maria”), opgericht in Brazilië, haar 30-jarig bestaan. Dit was een groot feest, bijgewoond door 68 bisschoppen en 300 priesters.  De gemeenschap, die nu ongeveer 3500 leden telt, komt uit alle lagen van de bevolking en bestaat uit priesters, diakens, gewijde personen, echtparen en alleenstaanden. Ze vormen allemaal één grote familie. De gemeenschap is thans aanwezig in 40 landen.

In Brazilië zijn de leden actief in 238 parochies in 38 bisdommen. Een initiatief van de gemeenschap is de zogenaamde “Cenaculos”, een initiatief voor mensen die om uiteenlopende redenen hulp en advies nodig hebben. Ongeveer 11.000 behoeftige gezinnen profiteren van deze hulp. Het zijn vooral jonge vrijwilligers die zich voor deze dienst inzetten. Aartsbisschop Antonio Fernando Saburido is verheugd over dit waardevolle werk, dat ook in zijn aartsbisdom Olinda en Recife wordt verricht, vooral in arme, landelijke parochies. Hij zegt: “In een paar jaar tijd zijn er grote veranderingen geweest, zowel op het gebied van evangelisatie als op sociaal gebied”.

Met de hulp van onze weldoeners konden wij de jonge missionarissen 100 fietsen en vijf bromfietsen ter beschikking stellen voor hun werk. Hiervoor werd 15.170 euro geschonken. De vreugde in Brazilië is groot. 

Jodson, 20 jaar, is een van de jonge missionarissen die zich inzetten voor de behoeftigen en de verkondiging van het geloof. Hij schrijft: “Hartelijk dank voor uw vrijgevigheid en voor uw begrip voor onze bezorgdheid. Dat ik in deze moeilijke tijd een bromfiets heb gekregen, is voor mij een grote hulp om de gezinnen te kunnen ontmoeten die steun en advies zoeken. Uw hulp is heel belangrijk voor mij en het is een grote stimulans om door te gaan met het zendingsleven. God zegene u!”.

Elvina uit Coroatà zet zich ook onvermoeibaar in voor de evangelisatie. Zij is blij met de fietsen die zij en de andere jongeren hebben gekregen en schrijft: “Dit is een heel mooi initiatief. Dankzij de fietsen kunnen we nu de gezinnen bezoeken die het verst weg wonen. Hartelijk dank. U bent voor ons zichtbare tekenen van de Goddelijke Voorzienigheid geweest, zodat wij niet ophouden het Evangelie te verkondigen, ondanks alle moeilijkheden”.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid