Brazilië: Steun voor de opleiding van 50 jonge kloosterzusters

18/10/2018 Leuven – De congregatie van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matarà werd amper 30 jaar geleden gesticht in Argentinië. Sindsdien heeft ze zich wereldwijd verspreid; de voorlopige balans van dit succesverhaal staat op 160 kloosters in 35 landen op de vijf continenten.

De congregatie wordt in het bijzonder gekenmerkt door de liefde voor de Eucharistie, voor de Moeder Gods en voor de Heilige Vader. De zusters ontplooien diverse activiteiten: ze helpen de priesters in de parochies, organiseren spirituele bezinningsmomenten, verzorgen de catechese, geven les op scholen en zijn werkzaam in de jeugdpastoraal. Daarnaast zijn ze ook actief in weeshuizen, ziekenhuizen, rusthuizen en tehuizen voor kinderen met een handicap. Ze begeleiden zwangere vrouwen die in conflictsituaties zitten en helpen hen om het kind te houden. Een aantal zusters werken mee aan de publicatie van theologische boeken.

De congregatie heeft een sterke aantrekkingskracht. Vooral in Brazilië zijn er bijzonder veel roepingen: momenteel worden 50 jonge vrouwen opgeleid. Om hen voor te bereiden op het religieuze leven dat ze zullen leiden en het apostolaat dat ze zullen verrichten, zouden we hun opleiding willen steunen met 11.430 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 212-05-79 Brazilië 

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid