Bangladesh – Succesverhaal: een pastorie voor een nieuw opkomende parochie

30/08/2022 Leuven – Dinajpur is een van de armste van de acht bisdommen in Bangladesh. Katholieken vormen, zoals overal in het land met een moslimmeerderheid, slechts een kleine minderheid van de bevolking. De meeste gelovigen behoren tot etnische minderheden. Zij zijn dubbel benadeeld: vanwege hun christelijk geloof en vanwege hun etniciteit. Zij worden gediscrimineerd en krijgen vaak zelfs te maken met fysieke mishandeling. Alleen de Kerk zorgt voor hen en helpt hen een waardig leven te leiden. Geloof is erg belangrijk voor de mensen. Zij nemen actief deel aan het leven van de Kerk.

De Christus Koning parochie van Nijpara wordt binnenkort opgedeeld. Twintig dorpen behoren tot de subparochie in Singra. Binnenkort wordt het een zelfstandige parochie, met twee of drie priesters die voor de gelovigen zorgen. Maar er was een groot probleem: er was geen geschikt huis waar de priesters konden wonen en waar ruimte zou zijn voor andere faciliteiten die nodig zijn voor het werk van de parochie, zoals het kantoor en onderdak voor gasten.

Dankzij de hulp van onze weldoeners, die 30.000 euro schonken, kon zo’n parochiehuis worden gebouwd. Bisschop Sebastian Tudu wijdde het met Pasen in; er waren veel priesters, zusters en gelovigen aanwezig. Het was een groot feest en er was grote vreugde. Peter Soreng schrijft ons: “Het is geweldig dat de gemeenschap nu de mogelijkheid heeft om vanuit dit centrum geestelijk bediend te worden. De gemeenschap van gelovigen is u dankbaar en bidt voor u allen”.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 342-01-19 Bangladesh

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid